BAHARIN GELİŞİNİ ATEŞ YAKARAK VE DEMİR DÖVEREK KUTLADILAR

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri Bahar (Nevruz) Bayramı'nı okul bahçesinde ateş yakarak ve demir döverek kutladılar. 

  • 689
BAHARIN GELİŞİNİ ATEŞ YAKARAK VE DEMİR DÖVEREK KUTLADILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahar Bayramı kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. Programda açılış konuşmasını yapan Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alpaslan Selçuk, “Nevruz Bayramı tabiatın canlanmasını, yeniden dirilmesini ifade eder. 21 Mart yeni yılın; ilkbaharın, ilkyazın başlangıcıdır. İşte bu nedenle Nevruz, bir bahar bayramı niteliğinde kabul edilmiş ve günümüze kadar bayramlarla kutlana gelmiştir” dedi. 

Konuşmasını sürdüren Okul Müdürü Selçuk, “Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı’nın, Anadolu’da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır. Dünden bugüne taşıdığımız gelenek ve göreneklerimiz arasında önemli bir yere sahip olan Nevruz; Türk dünyasında Nevruz-i Sultani, Sultan Nevruz, Sultan Navrız gibi adlarla temeli Orhun Kitabelerine kadar dayanan bir bayramdır. Nevruz Bayramı ülkemizde bahar bayramıyla birlikte kardeşlik, barış, birlik ve beraberliğin coşkusu olarak ifade edilmektedir” ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından öğrenciler Bahar ve Nevruz konulu şiirler okudular. Etkinliğin devamında ateş yakılıp, üzerinden atlandı. Daha sonra idareciler, öğretmenler ve öğrenciler örste çekiç ile demir dövdüler.
 

Bakmadan Geçme