• Haberler
  • Güncel
  • AV YASAĞININ SONA ERMESİYLE BALIK TEZGAHLARI ŞENLENDİ

AV YASAĞININ SONA ERMESİYLE BALIK TEZGAHLARI ŞENLENDİ

Denizlerde avlanma yasağının kalkmasının ardından, Fethiye Balık Pazarı'ndaki tezgahlar şenlendi. Fethiyeli balıkçılar tarafından tutulan çupra, levrek, kaya levreği, akya, palamut, barbun, lopa, istavrit baş köşede yer alırken balık severlerin vazgeçilmezi Karadeniz hamsisi de tezgahlardaki yerini aldı. Av yasağının sona ermesiyle balık fiyatlarında düşüş olurken, balık pazarı da hareketli günler yaşıyor. Bu arada Fethiyeli balıkçıların tuttuğu yaklaşık 50-55 kiloluk kaya levrekleri de görenlere 'Derya kuzusu bunlar' dedirtti.

  • 3270
AV YASAĞININ SONA ERMESİYLE BALIK TEZGAHLARI ŞENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sezonun ilk günlerinde balığın az olduğunu belirten balıkçılar, havaların soğuması ve yağmurların başlaması tezgahların daha da dolacağını söylediler. Fethiye’de deniz balığı yönünden çeşitliliğin olduğunu vurgulayan balıkçılar, balık pazarında her bütçeye uygun balığın bulunduğunu ifade ettiler. Balıkçılar, balık fiyatlarında önemli bir düşüş olduğunu belirtirken; balık restoranı işletmecileri de bu indirimleri menü fiyatlarına yansıtacaklarını dile getirdiler.

 

Hamsi, uskumru, istavrit geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 20-25 TL arası satılırken, palamudun tanesi de aynı fiyattan satılıyor. Geçtiğimiz günlerde 100-120 TL arası satılan barbun ise 70-75 arasında satıldığı bildirildi. Fethiye lopası 15-20 TL’den satılırken, geçtiğimiz günlerde 90 TL’den satılan kalamarın fiyatı ise 65-70 TL’ye kadar düştü.

 

Balık Pazarı esnaflarından Muammer Pehlivan, “Denizlerde avlanma yasağı sona erdi. Bugün dördüncü gün. İlk iki gün biraz zayıf geçmişti ama bugünlerde çeşitlerimiz oldukça bol. Fethiye’de denizimizden çıkan balıklarımızın yanı sıra İstanbul, İzmir ve Karadeniz Bölgesi’nden gelen balıklarımız da var. Balıkların bollaşması ile fiyatlar da düştü. 3 gün öncesine kadar 100-120 TL olan barbun şimdi 70-75 TL, 90 TL’lik kalamar 65-70 TL… Uskumru, istavrit ve palamut var. Hamsi, uskumru ve istavrit 20-25 TL, palamudun da tanesi 20-25 TL… Fethiye lopası 15-20 TL… Mezgit, akya, lüfer gibi balıklarımız tezgahlardaki yerini almıştır. Sezonun başlaması ile tezgahlarımız şenlendi” dedi.

 

Balık pazarında esnaflık yapan Mahir Kahya, “2019-2020 balık sezonu ülkemize ve Fethiye’mize hayırlı uğurlu olsun. Şu an beklediğimiz bolluğa ulaşamadık. Çünkü havalar çok sıcak. Havaların biraz serinlemesi ve yağmurların başlaması lazım. İlk günler olmasına rağmen çeşitler gelmeye başladı. Balık pazarımızda her bütçeye uygun balık var. İstavrit ve hamsi 25 TL, lopa 20 TL’den sezonu bitirmişti yine aynı fiyattan sezonu açtı. Mevsim balıkları ve Fethiye’mizin balıklar var. Akya, lagos, deniz çipurası, yine kendi denizimizden çıkan barbun ve mercan tezgahlarımızda bolca bulunmaktadır. Halkımız ucuz ve taze balığı pazarımızda bulabilirler. Sağlıklı bir yaşam için haftada 2-3 defa balık tüketilmelidir. Esnaflar olarak fiyatları yüksek tutmaya çalışıyoruz. Fakat bizim de masraflarımız arttı. Denizde çalışacak eleman bulamıyoruz” diye konuştu.

 

Balık Restoranı İşletmecisi Taner Aydın, “1 Eylül’de balıkçılar için av yasağı sona erdi. Yağmurların başlaması ile daha çok balık çıkacaktır. Şu anda ortaya çıkan tablo gayet güzel. Av yasağının bitmesiyle balık daha da bollaştı. 75-80 TL aldığımız kalamarın fiyatı şu anda 50-55 TL’ye kadar düştü. Biz de bunu aynı şekilde restoranımıza gelen misafirlerimize yansıtacağız. Çok güzel denizimiz ve balıklarımız var” ifadelerini kullandı.

 

 

Bakmadan Geçme