Attouda Antik Kenti'nde tarihin altından bir hayat hikayesi çıktı
Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Hisar köyünde, antik çağların gizemli izlerini taşıyan Attouda Antik Kenti'nde yürütülen kazılar, sadece tarihi değil, modern döneme ait bir insan hikayesini de ortaya çıkardı. Asar Tepesi'nde toprak altından bulunan askeri künye, 40 yıl önce çobanlık yaparken kaybettiği ve 2009 yılında hayatını kaybeden Hisar köylü Kudret Top'a ait çıktı. Arkeologlar, kazıda bulunan bu hatırayı ailesine ulaştırarak yıllar sonra duygusal bir buluşmaya vesile oldu.
Sarayköy ilçesine bağlı Hisar köyünde yer alan Attouda Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izin ve destekleriyle, Denizli Müze Müdürü Hulusi Ünsal başkanlığında gerçekleştiriliyor.
Bilimsel sorumluluğunu Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kolancı'nın üstlendiği çalışmalar, "Geleceğe Miras Projesi" kapsamında devam ediyor.
Bakmadan Geçme
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’dan Seda Köktener’e ziyaret
'Meme sağlığı için düzenli kontrolleri ihmal etmeyin'
Fethiye hava durumu: 15 Ekim Perşembe günü hava nasıl olacak?
Marmaris Özgök koyunda 18 düzensiz göçmen yakalandı
Datça'da ticari gemide rahatsızlanan şahıs denizden tıbbi tahliyesi yapıldı
Fethiye’de 34’ü çocuk 62 düzensiz göçmen yakalandı