Ateş savaşçılarının işbaşı eğitimi başladı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadele eden arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin 2023 yılı iş başı eğitimleri başladı. Eğitime, Seydikemer ve Fethiye bölgesinde bulunan orman gönüllüleri de katıldı.

  • 693
Ateş savaşçılarının işbaşı eğitimi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla OBM Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yapılan eğitimlerin ilki Fethiye’de yapıldı. Yapılan program çerçevesinde Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan arazöz ve yangın söndürme ekipleri eğitimden geçirildi. Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak ile birlikte Bölge Müdür Yardımcısı Özgür Cılız ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli’nin katıldığı iş başı eğitiminde Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü yönetim kademesi tam kadro hazır bulundu. Eğitime bölgede bulunan orman gönüllüleri de katıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, yangın söndürme çalışmalarında direk görev yapan İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve yangın söndürme işçilerine yaptığı konuşmada, her yıl yaz ayları öncesi yapılan bu iş başı eğitimlerinin bilgilerin tazelenmesi anlamında önemli olduğunu söyledi. Orman teşkilatı olarak orman yangınlarıyla mücadeleyi aynı zamanda bir vatan savunması bilinciyle yaptıklarını kaydeden Bölge Müdürü Yaprak, yeşil vatan savunmasında görev alacak personele yönelik yapılan bu eğitimlerin verimli ve başarılı geçmesini diledi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü mühendisleri ve yangın uzmanları Hasan Altınbağ, Mehmet Oruç ve İlker Yaslanan tarafından ekiplere iş başı eğitimi verildi. Ayrıca İş Güvenliği uzmanları tarafından ilk müdahale ve iş güvenliği eğitimi verildi. Eğitim sonunda arazöz ekipleri arasında en hızlı hortum serme ve suyu ilk hortum ucuna verme yarışması yapıldı. Ekipler 300 metre hortumu en hızlı şekilde serip ve arazözden hortum ucuna ilk suyu veren ekip olmak için kıyasıya yarıştı. Dereceye giren ekipler ödüllendirildi.

Bakmadan Geçme