ASLAN BALIĞINI GÖRDÜĞÜ ANLARI ANLATTI

Fethiye koylarında geçtiğimiz günlerde okyanusların ve denizlerin korkulu rüyası olan aslan balığı görülmüştü. Ailesi ile birlikte çıktığı günübirlik tekne turu esnasında Küçük Akvaryum Koyu'nda dalgıçlık yapan Nazım Avcı'nın objektifine aslan balığı takıldı. Balığın oldukça zehirli bir tür olduğunu kaydeden Avcı, dalgıçları uyardı.

  • 1962
ASLAN BALIĞINI GÖRDÜĞÜ ANLARI ANLATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye açıklarında şu zamana kadar pek rastlanmayan aslan balığı, hobi olarak dalgıçlık yapan Eğitim Teknolojileri Uzmanı ve Matematik Mühendisi Nazım Avcı tarafından görüntülendi. Hint, Büyük ve Pasifik okyanuslarında deniz canlılarını yok eden aslan balıklarının; Süveyş Kanalı üzerinden göç ederek Akdeniz ve Ege Denizi sularına gelmeye başladığı belirtildi. Akdeniz ve Ege Denizi’ni istila etmeye başlayan aslan balıkları, sulardaki canlıları dikenleriyle öldürdüğü ve insanlara da ciddi zararlar vermesiyle tanınıyor. Akdeniz’de aralıklarla görüldüğü kaydedilen aslan balığının zaman zaman Fethiye’de de görüldüğü ifade edildi. 

DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEMİŞTİM
Dalış yaptığı esnada aslan balığını görüntüleyen Nazım Avcı, “4 yıldır Fethiye’de yaşıyorum. 17 yıl İstanbul’da yaşadım. Matematik Mühendisiyim. Robotik kodlama atölyem var. 6-18 yaş arası çocuklara bu alanda eğitim veriyorum. Fethiye dalış konusunda gerçekten bir cennet… 2002 yılında dalış yapmayı öğrendim. Fırsat buldukça tüplü veya serbest dalış yapıyorum. Ailem ile birlikte çıktığım günübirlik tekne turu esnasında dalış yaparken, birden ilginç bir balıkla karşılaştım. Daha önce hiç görmemiştim. O an yanımda kameram da vardı. Görüntülemeye başladım” dedi. 

KESİNLİKLE DOKUNULMAMALI 
Fethiye’de dalış yapanları bu balığa karşı uyaran Avcı, “Yaklaştığımda kaçmıyordu. Eğer dalışta bir balık sizden kaçmıyorsa biraz temkinli davranmalısınız. Buna dikkat ederek, yaklaşmadan fotoğraflarını ve videolarını çektim. Kaptanlara gösterdiğimde bunun aslan balığı olduğunu söylediler. Oldukça da zehirli bir balık olduğu söyleniyor. Saldırgan bir balık değil. Siz ona dokunmadığınız sürece herhangi bir zarar vermiyor. Son zamanlarda Fethiye’de de görülmeye başlanmış. Dalış yapan arkadaşlarımdan karşılaşanlar da olmuş. Dalış yapanlara ya da Fethiye’ye dalış yapmaya gelenlere tavsiyem bu balığa çok yaklaşmasınlar. Kaçan bir balık değil, saldırgan da bir balık değil. Bulunduğu alanda sürekli üreyen ve popülasyonu etkileyen bir deniz canlısı. Kısacası dokunmamak gerekiyor” diye konuştu. 

 

ASLAN BALIĞINI GÖRDÜĞÜ ANLARI ANLATTI
ASLAN BALIĞINI GÖRDÜĞÜ ANLARI ANLATTI
ASLAN BALIĞINI GÖRDÜĞÜ ANLARI ANLATTI
ASLAN BALIĞINI GÖRDÜĞÜ ANLARI ANLATTI

Bakmadan Geçme