AŞKIN ÖNÜNDA HİÇ BİR ENGEL DURAMIYOR

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği önderliğinde Fethiye'de yaşayan Aysel ve Yusuf çifti dünya evine giriyor. Aysel ve Yusuf çifti yaşadığı mutluluğu FRT TV mikrofonlarına anlattı. 

  • 1414
AŞKIN ÖNÜNDA HİÇ BİR ENGEL DURAMIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evlilikten korkan, cesareti olmayan sevgiye çok fazla inanmayan insanlara da örnek olduklarını değinen Evlilikten korkan, cesareti olmayan sevgiye çok fazla inanmayan insanlara da örnek oluruz. Biz yaklaşık 4 yıldır beraberiz. 3 yıldır evlenmeye çalışıyoruz. Araya pandemi girdi. Zaman bu zamanmış. Evlilik yoluna girdiğimiz de zaman nasıl geçti hiç anlamadık ama 4 gün kaldı. Aşk hiçbir şeye engel değil. Sevgi hiçbir şeye engel değil. Ama gerçekten istemek gerekiyor. Korkmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

BAŞKAN AKBUGA, “MUTLULUK VE SEVGİNİN NELERİ BAŞARDIĞINI GÖSTERMEK İSTİYORUZ”
Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği olarak bu mutluluğa ortak olmanın sevincini yaşadıklarının altını çizen Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Akbuga,’’ Yusuf ve Aysel çifti evlenmeye karar vermişler. Ben de ne yapabileceğimi düşündüm ve sonrasında bir yola çıktım. Sonrasında çok fazla insandan destek görmeye başladım. İnsanların bu konuda ki duyarlılığını gördüm. Hiçbir kapıdan boş dönmedim. Barut Otel balayı desteğinde bulundu. Altınyıldız’dan Mehmet Köse, damatlık desteğinde bulundu. Sonrasında Alim Başkan’ın eşi Çiğdem Hanım’ın yanına gittik. İstediğimiz elbiseyi terziyle iletişime geçerek yaptırdı. Oradan Sultan Pastanesi’ne gittik ve konuyu anlattım. Onlar da pasta kısmında destek oldular. Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi destek oluyor. Kimse bizi böyle bir gün de yalnız bırakmadı. Fethiye’de bir ilke imza atıyoruz. Dernek olarak güzel bir amacımız var. Mutluluk ve sevginin neleri başardığını göstermek istiyoruz. Yusuf ve Aysel kardeşimiz konuyu bana söylediklerinde sanki kendim evleniyormuş gibi sevindim. Hala heyecanlıyım. Belediye sanatçılarından Mustafa Selçukoğlu bize çok destek oluyor. Sevginin olduğu yerde her şey olur, birlik ve beraberlik olur. Pazar günü herkesi düğüne bekliyoruz. Düğün Down Sendromlu Cafe’de olacak. Saat 19.00’da nikâh olacak. Biz 19.00’da burada olacağız. Herkese pastaları yiyip sonrasında dans ederek kalorilerimizi yakalım diyorum” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN AKBUGA, “BU BİR İLK OLACAK”
2 Ekim Pazar günü Sende Gel Down Cafe’de gerçekleşek olan düğünün Fethiye’de bir ilk olacağını belirten Fethiye Bedensel Engellilerle Ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Akbuga, “Bu bir ilk olacak. İnşallah da devamı gelir. Fethiye’de insanlar yanımızda olduğu sürece biz de daha güzel şeylere imza atmak isteriz. Böyle güzel şeylerde var olmak insana huzur veriyor. Ben de bir süreç yaşadım. Kanseri atlattım. Ciğerimin 3’de 2’sini kaybettim ama hastalıkta moralimi yüksek tutarak mutluluğu öğrendim. Gerçekten sevgi ve mutluluk her şeyin üstesinden geliyor” dedi. 

GELİN AYSEL, “SEVİLDİĞİMİZİ BİLİYORDUK AMA BU KADAR OLDUĞUNU BİLMİYORDUK”
Düğün organizasyonunda herkesin bir şekilde katkı sağladığına dikkat çeken Gelin Aysel Aslan,’’ Çok heyecanlıyım. Günler yaklaştıkça heyecan artıyor. Düğüne 4 gün kaldı. Cemal Başkan’ın dediği gibi büyük bir organizasyon olacak. Fethiye’de böyle bir şey duymadım. Yaşadığım başka yerlerde de böyle bir şey duymadım. Biz Cemal Başkan’a sadece Down Cafe’yi istediğimizi söyledik ama bize hiçbir şey bırakmadı. Nişanlım ve ben herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu kadar büyük bir organizasyonun altından başarı ile kalkabileceğimizi tahmin etmiyorduk. Herkes elini cebine attı ve çorbada tuzumuz bulunsun dedi. Sevildiğimizi biliyorduk ama bu kadar olduğunu bilmiyorduk. Bu işin buraya kadar geleceğini tahmin etmiyorduk. Geçen gün buraya sığıp sığamayacağımızı bile konuştuk” ifadelerini kullandı. 

GELİN AYSEL, “ÇOK FAZLA İNANMAYAN İNSANLARA DA ÖRNEK OLURUZ”
Evlilikten korkan, cesareti olmayan sevgiye çok fazla inanmayan insanlara da örnek olduklarını değinen Evlilikten korkan, cesareti olmayan sevgiye çok fazla inanmayan insanlara da örnek oluruz. Biz yaklaşık 4 yıldır beraberiz. 3 yıldır evlenmeye çalışıyoruz. Araya pandemi girdi. Zaman bu zamanmış. Evlilik yoluna girdiğimiz de zaman nasıl geçti hiç anlamadık ama 4 gün kaldı. Aşk hiçbir şeye engel değil. Sevgi hiçbir şeye engel değil. Ama gerçekten istemek gerekiyor. Korkmamak gerekiyor. Şöyle de bir şey var. Karşı taraf sizi buna inandırıyor. Bu çok önemli, karşı taraftan bu inancı alamıyorsanız, korkuyorsunuz. 4 yıldır bana hiç korku yaşatmadı. Sonsuz inandırdı. Hiç korkumuz yok. Kendimize de güveniyoruz. Ailemize de güveniyoruz. Çevremizde evlenmekten korkan çok engelli var. Ailelerin çok büyük fonksiyonu var. Bizim ailelerimiz engelli olarak da görmediği için, bizlerin bir şeyler başarabildiğini gördüğü için bir gün bile yapabilirler mi endişesine girmediler. Bizim için onların desteği, çok önemliydi. Her saniye yanımızda oldular. Umarım diğer engelli aileleler de böyle düşünürler. Çünkü korkularında haklılarda. Karşı taraf sağlıklıysa ve engelli biriyle evlenince aileler çok korkuyor. Benim çocuğum yapabilecek mi, korkusu, ben o korkuyu da anlıyorum. İnşallah onların da o korkuları gider. Tabi ki zor ama istenirse kolay da aşıla biliniyor. Ne kadar iki kişi yaşamak olarak baksak da aileleri yadsıyamayız. Türkiye’de özellikle, hele ki çift engelliyse ailelerin desteği çok önemli. Çift birbirini ne kadar severse sevdin, aileler destek vermediği sürece mutluluk olamıyor. Çünkü eksikleri aileler de tamamladıkça çok güzel ömürlük bir ilişki oluyor. Şu an haberi duyan Fethiye halkını, gönlü biz de olan herkesi düğünümüze davet ediyoruz.  Hem halka açık bir düğün gibi hem onlara da güzel bir anı olur. Davetiyelerimiz yetmedi artık söz olarak davet ediyoruz. Herkesi bekliyoruz 2 ekim Pazar günü Sende Gel Down Cafe’de 19.00 deki nikahımıza bekleriz” şeklinde konuştu. 

DAMAT YUSUF, “MUTLULUĞUMUZU PAYLAŞMAK İSTEYENLERİ DÜĞÜNÜMÜZE BEKLİYORUZ”
Herkesi bu mutlu günlerinde yanlarında görmek istediklerini belirten Damat Yusuf Ferik, “Durumun buraya geleceği belliydi.  Ama biz bu kadar büyüyeceğini tahmin etmedik. O gün bakacağız, göreceğiz artık. Kolay kolay duygularını dışa vuran bir insanda değilim. O günü bekliyorum. Tüm sevenlerimizi, mutluluğumuzu paylaşmak isteyenleri düğünümüze bekliyoruz. 
Pastaları yiyoruz, kalorileri yakıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
 

AŞKIN ÖNÜNDA HİÇ BİR ENGEL DURAMIYOR
AŞKIN ÖNÜNDA HİÇ BİR ENGEL DURAMIYOR
AŞKIN ÖNÜNDA HİÇ BİR ENGEL DURAMIYOR

Bakmadan Geçme