Arenada güreşecek develer meydana indi

Türk turizminin en önemli merkezlerinin başında gelen Bodrum'da, doğal güzelliklerin yanında kültürel güzellikler de yaşatılıyor. Yörük geleneklerinden biri olan deve güreşi festivalleri kapsamında hafta sonu Bodrum Arenası'nda güreş tutacak develer, süslenerek çarşı turuna çıkarıldı. Develerin geçit töreni renkli görüntüler oluştururken, geçtiğimiz yıl yaşanan deve kazasının bu yıl yaşanmaması için urgancılar ek önlemler aldı.

  • 571

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hafta sonu yapılacak Deve Güreşleri Festivali öncesi develer geçit törenine katıldı. Develerin geçit töreni yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekerken, pek çok kişi bu anı telefonları ile görüntüleyerek kayıt altına aldı.

Arenada güreşecek develer meydana indi

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle 9 Mart Cumartesi günü Kızılağaç Mahallesi'ndeki Deve Güreşi Arenası'nda yapılacak olan “Geleneksel Bodrum Deve Güreşi Festivali” için tüm hazırlıklar tamamlandı. Çanakkale, Denizli, Antalya, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Muğla’dan toplam 130 devenin mücadele edeceği festival öncesi kortej yürüyüşü yapıldı.

Arenada güreşecek develer meydana indi

Pehlivan develerin süslenmiş vaziyette yer aldığı kortej yürüyüşü, Eski Otogar’dan başlayıp Cevat Şakir ve Neyzen Tevfik caddelerinde sürdü. Turgutreis Caddes’nden de geçen develerin yürüyüşü Eski Otogar’da son buldu. Kortej esnasında develeri bir anda karşılarında görenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Arenada güreşecek develer meydana indi

Rengarenk süslenen develeri gören Bodrumlular ve ilçede bulunan turistler ise bu anları, cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.

Kaza yaşanmaması için tedbir alındı
Bu arada, geçen yıl ağırlık taşıma geleneği adı verilen düğün öncesi gelin kızların çeyizlerinin develerle taşındığı etkinlikte ürken bir devenin neden olduğu kazanın tekrar yaşanmaması için urgancılar ve deve eğiticileri güzergah boyunca tedbir aldı. Kortej yürüyüşü herhangi bir kaza yaşanmadan sona erdi.

Arenada güreşecek develer meydana indi

Bakmadan Geçme