'Yaşamda Kadın' Sergisi Açıldı

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde 'Yaşamda Kadın' konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

  • 2057
TAKİP ET

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD), ‘Yaşamda Kadın' konulu serginin açılışını gerçekleştirdi. FEFSAD üyelerinin düzenledikleri gezilerde görüp fotoğrafladıkları yerlerin sergilendiği fotoğraf sergisinin açılışına Fethiye Belediye Başkan Vekili Ayşe Devrim Öztürk, Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok, fotoğraf severler ve vatandaşlar katıldı. Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı Ömer Öner, sergiyi ziyaret edenlere çekilen fotoğraflar hakkında bilgiler verdi.

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı Canan Tor yaptığı açıklamada;
“Yaşamda kadın konulu fotoğraf sergimizi açtık. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Sergide 25 üye arkadaşımızın fotoğrafı var. Bu etkinlikte yaşamda kadının önemine vurgu yapmayı amaçladık” dedi.

Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok, “Fethiye ve ülkemizde yaşayan kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum. FEFSAD'a bu etkinliklerde yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum. Burada dernek üyelerin yaptıkları gezilerde yansıtmış oldukları fotoğraflar var” diye konuştu.

“DOĞURDUĞUMUZ ÇOCUKLARIMIZLA EŞİT OLABİLMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Sergiyi gezen Fethiye Belediye Başkan Vekili Ayşe Devrim Öztürk, “8 Mart Kadınlar Günü, 1857 yılında emekçi kadınların direnişi sonucunda 129 kadın işçinin yanmasının ardından Birleşmiş Milletler genel kararı ile tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak anılmaya başlandı. Ülkemizde kadının yeri elbette istediğimiz yerde değil. Doğurduğumuz çocuklarımızla eşit olabilmek için uğraşıyoruz. Bu nedenle kadın örgütleri siyaset ve diğer alanlarda el ele vererek çalışmalıdır. Cinsiyet eşitsizliğinin olmadığı günleri heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Bakmadan Geçme