UYSAL 'FETHİYE'DE TESİSLER BİR BİR AÇILIYOR'

Türkiye'de normalleşme süreciyle birlikte başta İstanbul olmak üzere ülkenin dört bir yanından Fethiye'ye akın eden tatilciler, villa ve açık otelleri dolduruyor. 1 Temmuz'da Ukraynalı turistlerin ardından 15 Temmuz'da da İngiltere'den gelen turistlerle birlikte yörede hareketlilik artmaya başladı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal, tesislerin bir bir açılmaya devam ettiğini belirterek 'Fethiye'de yaklaşan bayramla birlikte yoğunluğun artmasını bekliyoruz' dedi.

  • 1894
TAKİP ET

Covid-19 normalleşme süreciyle birlikte tüm tedbirlerini alan turistik tesisler, Fethiye ve çevresinde de tek tek açılıyor. Gözünü ve kulağını Avrupa'dan gelecek turistlere çeviren Fethiye turizmi, şimdilerde Türkiye'nin dört bir yanından gelen yerli müşterilerini ağırlıyor. Ölüdeniz ve çevresinde plajların büyük bir bölümü yerli, bir kısmı da yabancı turistle dolarken yerli turistlerin daha çok villa ve orta ölçekli otelleri tercih ettikleri öğrenildi. Ölüdeniz ve çevresindeki turistler, yamaç paraşütü, paragliding, tekne turları ile atv turlarına rağbet ederken hava sıcaklığının 32-33, deniz suyu sıcaklığının da 27 derece olduğu kaydedildi. Fethiye ve çevresinin alternatif turizm için harika bir bölge olduğunu vurgulayan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, tesislerin birer birer açılmakta olduğunu söyledi.
Uysal; “1 Temmuz itibariyle ilk Ukraynalı turistlerimiz yöremize geldi. 15 Temmuz'da Jettour firması İngiltere'den uçuşlara başladı. 1 Ağustos'tan itibaren de Tuı ve İzjet firmalarının uçuşlara başlamasıyla bölgemizde yabancı misafirlerimizin yoğunluğu giderek artacak. 1 Haziran'da seyahat yasağının kalkmasıyla yerli misafirlerimizi bölgemizde ağırlamaya başladık. Yerli misafirlerimizi tesis sayısına orantılarsak, bütün tesislerimizi doldurmaya yeterli değil. Bu dönemde zaten pek çok açmayan tesisimiz vardı. 15 Temmuz İngiltere uçuşlarının başlamasıyla birlikte pek çok tesisimiz açılış hazırlıklarına başladı. Ağustos ayı içerisinde tesislerimizin yüzde 80'inin açılacağını öngörüyoruz. Ağustos ayı içerisinde daha yoğun bir sezon geçireceğimizi ümit ediyoruz. Temmuz'un 17'sindeyiz ve hala pandemi sürecini yaşıyoruz. Bu süreç bizim için sıkıntılı bir süreç. Hiçbir tesisimiz yüzde 100 doluluk oranına göre hazırlık yapmadı. Şu anda açık olan tesislerimizde yüzde 20-25 oranında doluluk ortalamamız var. Yüzde 50-60 oranında dolduran tesislerimiz çok azınlıkta. Açan tüm işletmecilerin amacı; personelin istihdamını sağlamak ve pandemi sürecinden en az zararla çıkabilmek. O yüzden bu sene geçiş yılı. Tüm esnafımızın da kendini bu şekilde hazırlaması gerekiyor” dedi.
HİJYENİK ÖNLEMLER ALINDI
Uysal, pandemi önlemlerinin her alanda alındığını ifade ederek; “Pilotlarımızın hepsi gerekli hijyenik önlemi alarak maskelerini takarak yamaç paraşütü yapıyorlar. Tekneye gelen misafirlerimiz için de gerekli önlemler alınıyor. Fethiye'de Likya Yolumuz var. Doğayla iç içe olmak isteyen misafirlerimiz güzel bir tatil geçirebilirler. O yüzden Fethiye'de tekne turu olsun, paragliding olsun, yamaç paraşütü olsun, Çalış'taki skysurf dahil her türlü aktivitenin olduğu bir beldeyiz. O yüzden misafirlerimiz gönül rahatlığıyla tatilde Fethiye'yi tercih edebilirler. Bu dönemde bakanlıklarımızın çıkarmış olduğu genelgeler doğrultusunda otelcilerimiz hazırlıklarını yaptılar. Biz otelciler olarak her türlü dezenfeksiyonumu yerine getiriyoruz. Bütün mülki amirlerimiz gerekli önlemleri alıyor. Belediyemiz dezenfekte edilmesi gereken yerleri dezenfekte ediyor. O yüzden bölgemizde hijyen konusunda herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.
BAYRAMDA YOĞUNLUK BEKLİYORUZ
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal; “Fethiye'de zaten şu anda trafik sıkışıklığı, turizm sezonu yoğunluğu yaşanıyor. Ancak otellerden çok biraz daha villa turizmi, yazlıklar gibi pandemi dönemi için tercih ediliyor. Ama bayramla beraber bu yoğunluk artacaktır. Her zamanki gibi Ölüdeniz ve şehir içi trafiği tıkanacaktır. Geçtiğimiz yıllarda bunlardan şikayet ediyorduk ama maalesef o günleri özler olduk” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme