Üreticilere 'Fidan dip kurdu' uyarısı
Tarım ve Orman Müdürlüğü meyve üreticilerine fidan dip kurduna karşı ilaçlama çağrısında bulundu. Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan arazi kontrollerinde meyve ağaçlarında fidan dip kurdu ve empoasca yoğunluğunun arttığı tespit edildi.
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada "Ülkemiz yaş sebze, meyve üretimi ve ihracı açısından dünyada önde gelen ülkeler arasında yer almaktadır.
Meyvecilik, ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem arz etmekte olup, nisan ayında yaşanan zirai don zararından ötürü ürün kayıpları meydana gelmiştir.
Bu kapsamda üreticilerimizin zararlı organizmalar ile mücadele faaliyetlerini aksatması, önümüzdeki yıllarda zararlı organizmaların popülasyon artışına neden olacağı gibi meyve ağaçlarının gelişimini de olumsuz etkileyecektir.