Sıfırdan Markaya: Dijitalde Başarı Yolculuğu MSKÜ'de Gerçekleştirildi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) mentörlüğü ile oluşturulan MSKÜ MMYO Genç ve Kadın Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 'Sıfırdan Markaya: Dijitalde Başarı Yolculuğu' başlıklı etkinlik, 11 Aralık Perşembe günü MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde hayata geçirilen etkinlikte; dijital dünyada marka oluşturma süreci, girişimcilerin karşılaştığı zorluklar ve sürdürülebilir başarıya giden yol çok boyutlu olarak ele alındı.
Etkinliğin konuşmacısı olan ONEPİR CEO & İkas Partner / Mentor Fatih Arslan, fikir aşamasından markalaşmaya uzanan süreçte dikkat edilmesi gereken temel unsurları, dijitalleşmenin girişimcilik üzerindeki etkilerini ve sahadan edindiği deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Programın moderatörlüğünü ise ATA Ağaç Ar-Ge sahibi Hatice Aktürk üstlendi.
Etkinlikte TOBB Kadın Girişimciler Kurulu adına konuşan Hatice Aktürk, bu buluşmanın yalnızca teorik bilgilerin aktarıldığı bir söyleşi olmadığını; fikirden markaya uzanan yolculukta gençlere ve kadınlara gerçek deneyimlerle yol göstermeyi amaçlayan bir öğrenme alanı olduğunu vurguladı. Aktürk, dijital dünyada marka kurma sürecinde doğru bilgiye, doğru bakış açısına ve güçlü mentörlük ilişkilerine erişimin belirleyici olduğunu ifade etti.
Konuşmasında ayrıca, TOBB KGK ve TOBB GGK mentörlüğüyle yapılandırılan öğrenci topluluğunun bu etkinliği bizzat düzenlemesinin, gençlerin girişimcilik ekosistemi ile erken aşamada bağ kurması açısından son derece kıymetli olduğuna dikkat çeken Aktürk, “Bugün burada, sıfırdan başlamak isteyen herkes için dijitalde başarıya giden yolu konuşuyor; gerçekçi ve uygulanabilir bir yol haritası ortaya koymayı hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı.