Muhtarlar Günü etkinlikleri Muğla ve Fethiye'de kutlandı
Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Söğüt, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgi vererek, yeni muhtarlara yönelik bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Söğüt, 17 Ekim'de Muğla'da düzenlenen Muhtarlar Günü programına 13 ilçeden muhtar ve dernek başkanlarının katıldığını belirtti. Söğüt, 'Federasyon ve Konfederasyon Başkanımızın da katıldığı programda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras, bizlere kahvaltı ikramında bulundu. 13 ilçemizden muhtarlarımız ve dernek başkanlarımız oradaydı' dedi.
Fethiye'de ise 21 Ekim'de yapılan kutlama programına ilçe protokolünün yoğun ilgi gösterdiğini belirten Söğüt, 'Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve kurum amirlerimiz Muhtarlar Günü'müzde bizlerleydi. Programın ardından Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve bizi yalnız bırakmayan tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.
Dernek olarak muhtarlar arasında koordinasyon sağladıklarını dile getiren Söğüt, 'Biz dernek olarak kurumlarımızdan gelen resmi yazıları, duyuruları ve bilgilendirmeleri muhtarlarımız arasında paylaşıyoruz. Özellikle yeni muhtarlarımızın mevzuat, prosedür ve kanun değişiklikleri hakkında bilgi sahibi olmaları için elimizden geleni yapıyoruz' şeklinde konuştu.