Muğla Merkezli Terör Operasyonu: 17 Şüpheli Gözaltına Alındı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Muğla, İstanbul ve Adana'da eş zamanlı düzenlenen terör operasyonunda 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda ruhsatsız tabanca, fişek, örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi.

TAKİP ET

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, 6 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirilen terör operasyonuna ilişkin yazılı basın açıklaması yayımladı.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda, 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' ve 'Silahlı Terör Örgütü Propagandası Yapma' suçlarından haklarında bilgi ve belge bulunan, sosyal medya hesaplarında suç unsuru tespit edilen toplam 17 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

Muğla merkezli olarak İstanbul ve Adana illerini de kapsayan eş zamanlı operasyonlar 5-6 Temmuz 2026 tarihlerinde gerçekleştirildi. Operasyonda 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda;

1 adet ruhsatsız tabanca,
8 adet tabanca fişeği,
Çok sayıda örgütsel kitap, dergi, gazete ve fotoğraf,
Dijital materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada kamuoyunu saygıyla bilgilendirdi.

Bakmadan Geçme