MSKÜ Dijital Dönüşüm Topluluğu öğretiyor, minikler geleceğe kod yazıyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dijital Dönüşüm Topluluğu öğrencileri, Fethiye Kültür Evi Kitap Müzesi'nde Yeşilüzümlü İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelerek robotik kodlama eğitimi verdi. Etkinlikte hem teknoloji hem de kültürel mirasın dijitalleşmesi üzerine çalışmalar tanıtıldı.
Fethiye’de üniversiteli gençler, hem kültürel mirasın dijital ortama aktarılması hem de çocukların teknolojiyle erken yaşta tanışması için önemli bir projeye imza atıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi bünyesinde kurulan Dijital Dönüşüm Topluluğu, Fethiye Kültür Evi Kitap Müzesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Yeşilüzümlü İlkokulu öğrencilerine robotik kodlama eğitimi verdi.
Etkinlikte ilkokul çağındaki çocuklara robotik sistemlerin temel mantığı anlatılırken, uygulamalı çalışmalarla teknolojiye yönelik meraklarının artırılması hedeflendi. Üniversiteli gönüllü öğrenciler tarafından verilen interaktif eğitimde çocuklar hem eğlendi, hem de öğrenme fırsatı buldu.
Çalışmaların akademik danışmanlığını yürüten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Damar, yaklaşık dört ay önce kurdukları Dijital Dönüşüm Topluluğu ile Fethiye’de önemli projeler yürüttüklerini belirtti. Damar, kültür evindeki arşiv çalışmalarından 360 derece sanal gerçeklik çekimlerine kadar birçok alanda faaliyet yürüttüklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz küçük çocuklara robotik kodlama eğitimleri vererek tarihi bir ortamda kültürel değerlerle teknolojiyi buluşturuyor.
Bu bölgeye katkı sağlamak bizim için çok değerli. Dijital Dönüşüm Topluluğumuzla beraber şu anda UNIFEST yarışmasına katılma hazırlığımız var. Öğrencilerim çok güzel, çok değerli işler yapıyorlar. Hepsini, gözlerinden öpüyorum. Çok gelecek vaat eden, çok değerli gençler. Ülkelerini, milletini seven gençler. Bu Fethiye insanı için daha güzel ne yapabiliriz? Birlikte el ele çalışıyoruz” dedi.
Dijital Dönüşüm Topluluğu Başkanı Özgür Alp Yavuz ise böyle bir kültür ortamında etkinlik yapmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, “Sadece birkaç kişi değil, arkamızda büyük bir ekip var. Şu anda içeride küçük çocuklara robotik kodlama eğitimi veriyoruz. Onlarla interaktif bir şekilde çalışmak, hem onları hem de bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.
Topluluğun eş başkanı İrem Çakmak, yürütülen çalışmaların ekip ruhuyla gerçekleştiğini vurgularken; sekreter Yağmur Çınkır çocuklarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Sosyal Medya Yönetim Başkanı Sude Mertoğlu da projede yer almaktan gurur duyduğunu dile getirdi.