LGS Nedeniyle Cuma Günü Tüm Okullarda Eğitime Ara Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 Haziran 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde, tüm okullarda eğitime bir gün ara verilecek.

TAKİP ET

LGS'nin 13 Haziran Cumartesi günü yapılacak olması nedeniyle sınav hazırlıklarının eksiksiz şekilde tamamlanabilmesi amacıyla 12 Haziran 2026 Cuma günü Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla'da da tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilecek.

Kararın, sınav organizasyonlarının sağlıklı şekilde yürütülmesi, okul binalarının sınava hazır hale getirilmesi ve öğrencilerin sınav öncesinde son hazırlıklarını rahat bir şekilde tamamlayabilmeleri amacıyla alındığı belirtildi.

Muğla genelinde binlerce öğrencinin katılacağı LGS öncesinde okul yönetimleri ve ilgili kurumlar hazırlıklarını sürdürürken, öğrenciler ve veliler de sınav günü öncesinde gerekli kontrollerini tamamlayacak.

Öte yandan, sınava katılacak öğrencilerin sınav giriş belgeleri ile kimlik belgelerini önceden hazırlamaları ve sınav günü herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almaları istendi.

Bakmadan Geçme