Göcek Ot Yemekleri Festivali'nde Yöresel Ürünler Yoğun İlgi Görüyor
Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Ot Yemekleri Festivali'nde kurulan stantlar, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
Göcek’te düzenlenen Göcek Ot Yemekleri Festivali, bu yıl 8’inci kez kapılarını açtı. Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından organize edilen festivalde, bölgenin zengin bitki çeşitliliği ve Ege mutfağına özgü otlu yemekler tanıtılıyor.
Festival alanında kurulan stantlarda yöresel ürünler sergilenirken, ziyaretçiler hem geleneksel lezzetleri tatma hem de yerel üreticilerle buluşma imkânı buluyor.
“Kendi ürünlerimizi sergiliyoruz”
Festival kapsamında stant açan Dilek Aykut, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada,
“Göcek Ot Festivali’ne katıldım. Farklı bir stant oluşturmaya çalıştım. Tabii yöresel ürünler de var ancak kendi el marifetlerimizle, Fatoş Hanım’la birlikte yaptığımız ürünler de bulunuyor. Turşularımız, evde yaptığımız organik ürünlerimizin hepsini getirdik” dedi.
“Yoğun kalabalık var”
Festivalin ilk günlerinden itibaren yoğun ilgi gördüğünü belirten Aykut,
“Pazar günü yoğun bir kalabalık var. Umudumuz, inşallah hayırlı müşteriler olur. Çünkü emek veriyorsunuz, stant ücreti veriyorsunuz. Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz çünkü kolay iş değil” ifadelerini kullandı.
“İlk tecrübem”
İlk kez festivale katıldığını dile getiren Aykut, “Bu benim ilk tecrübem, umarım istediğim gibi olur. Daha yeni başladı sayılır. Akşama kadar çeşitli etkinlikler sürecek” dedi.
“Güzel bir festival olsun”
Aykut, sözlerini, “Allah herkese bol kazanç versin. Diğer arkadaşlarıma da aynı şekilde. Güzel bir festival olur inşallah” ifadeleriyle tamamladı.