Geleceğim Mesleğim Buluşmasında Bilgilendirmede Bulundular

Fethiye'deki meslek liselerini 8. sınıf öğrencilerine tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Geleceğim Mesleğim' lider öğrenci buluşmasına yoğun ilgi oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı iş birliği ile Fethiye'de düzenlenen 'Geleceğim Mesleğim' lider öğrenci buluşmasına Fethiye'deki Ortaokulların 8. sınıf öğrencileri ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi.

  • 1322
TAKİP ET

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonundaki etkinlikte ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi' ilkesinden yola çıkarak öğrencileri sanayiciler, turizmciler ve eğitim liderleri ile buluşturan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fethiye'deki tüm Meslek Liselerinin stant açmasını da sağladı. Fethiye'deki Ortaokulların 8.sınıflarında okuyan öğrencilerin öğretmenleri ile katıldığı etkinlikte Rehber öğretmen Zehra Cevik, Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi görevlisi Selim Nakaş, TurizmciNacit Çatal, Sağlık Hizmetleri Fakültesi Öğretim görevlisi Melek Pay, Avukat Ahmet Gökçe katılırken konuşmacılar Meslek Liselerini okuyup bugünlere nasıl geldiklerini anlattılar.
Öğrencilerin ilgi ile izleyip konuşma sonunda sorular yönelttiği etkinlikte konuşan Turizmci Nacit Çatal Turizm Anadolu Otelcilik Okulu mezunu olduğunu, Turizmde her işi yaptığını bugün için kendi işletmelerinin bulunduğunu anlatıp “zamanında bulaşık bile yıkadık. Bugünlere gelirken öğrendiklerimizi hedefe taşıdık. Mutlaka bir dil öğrenmek gerekiyor. Avrupa Birliği ülkelerinden en az 9-10 ülkeyi gezdim” ifadelerini kullandı.

Avukat Ahmet Gökçe'de Sağlık Meslek Lisesi mezunu olduğunu çalışırken Hukuk Fakültesini kazanıp hem çalışıp hem okuduğunu belirtti. Gökçe “Bizde buralara meslek lisesinden başlayarak buralara geldik. Bizim Sağlık Meslek lisesindeki amacımız kısa zaman da mesleğimizi elimize alıp para kazanmaktır. Bu nedenle ben Ortaca Lisesinde başlamış olduğum lise yolculuğumu bu pazartesi İl Sağlık Meslek Lisesinde kendimi bularak bu yolculuğum başladı. Meslek lisesi diğer liselere göre farklı eğitim hayatı var. Bunun faydalarını şimdi görüyoruz ben şuan bir avukat olarak hukuk fakültesi okuyabildiysem, sağlık meslek lisesinin kattıklarıyla buradayım” ifadelerini kullandı.

Sağlık Hizmetleri Fakültesi Öğretim görevlisi Melek Pay'da Sağlık Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra hem çalıştığını hem de sınavlara girerek bugünlere geldiğini anlattı. Daha sonra öğrenciler ve öğretmenler anfi alanındaki stantlardan Meslek Liseleri ile ilgili broşürler alıp bilgiler öğrendiler.

Bakmadan Geçme