Fethiye'ye Deprem Uyarısı! Buldan Depremi 125 Gün Önceden Bilinmişti
NATDER üyesi Mehmet Balcı, Buldan depremini 125 gün önceden doğru tahmin etmişti. Balcı, son paylaşımında Fethiye ve çevresinde denizlerde enerji birikimi olduğunu duyurdu.
Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen ve Nazilli’de de hissedilen deprem, NATDER üyesi Mehmet Balcı’nın 125 gün önce yaptığı paylaşımı gündeme taşıdı. Balcı, geçmişteki paylaşımıyla Buldan depremini doğru şekilde öngörmüştü.
Mehmet Balcı, Fethiye ve Muğla kıyıları için yeni bir uyarıda bulundu. Sosyal medyada paylaşılan son mesajında Balcı, sahil ve kıyı bölgelerinde yaşayanlara yönelik şu ifadeleri kullandı: “Bu çizgide yaşayanlar için korkulacak bir şey yok, ancak önümüzdeki dönemde burada bir enerji birikimi var. Olası bir depremde sahildeyseniz, kumsalda 5 kilo altınınız bile olsa onu bırakın, sadece kendinizi alın ve direkt dağlara yüksek yerlere çıkın.”
Paylaşılan harita, Muğla’nın Fethiye, Ölüdeniz, Dalaman, Göcek ve çevresini kapsayan geniş bir alanı gösteriyor ve deniz ile kıyı şeridinde çok fazla enerji birikimi olduğunu işaret ediyor. Uzmanlar, özellikle kıyı bölgelerinde yaşayan vatandaşların deprem çantası hazırlamasını, acil durum planı oluşturmasını ve yüksek alanlarda güvenliğe geçmesini öneriyor. Yetkililer de olası bir deprem durumunda sahil yerine dağlık ve yüksek alanlara çıkılmasını tavsiye ediyor.