Fethiye Tuzla Mahallesi'nde doğalgaz altyapı çalışması başladı

Fethiye'de beklenen doğalgaz altyapı çalışmaları başladı. Çalışmalar Tuzla Mahallesi Şehit Feruzan Zorlu Caddesi 638. Sokak üzerinde gerçekleştirilirken, çalışmaların etap etap ilerlemesi planlanıyor.

Fethiye'de uzun yıllardır beklenen doğalgaz altyapı çalışmaları başladı. İlk kazı çalışması Tuzla Mahallesi Şehit Feruzan Zorlu Caddesi 638. Sokak üzerinde gerçekleştirilirken, ilçede doğalgaz kullanımına geçiş için önemli bir adım atılmış oldu. İş makinelerinin sahaya inmesiyle başlayan çalışmalar kapsamında ilk etapta doğalgaz ana hatlarının döşenmesi planlanıyor. Çalışmaların belirlenen program doğrultusunda etap etap farklı mahallelere de yayılması hedefleniyor.

Öte yandan, Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada da altyapı çalışmalarının kurumlar arası koordinasyonla yürütüleceği belirtilmişti. Başaran, sürecin ilk olarak doğalgaz altyapısıyla başlayacağını ifade ederek, 'Akmercan Doğalgaz firması birkaç gün içerisinde doğalgaz hatlarıyla ilgili çalışmalarına başlayacak. Ardından MUSKİ drenaj hatlarıyla ilgili çalışmalarını tamamlayacak. Sonrasında ADM EDAŞ sahaya girerek elektrik altyapısıyla ilgili çalışmalarını yürütecek. Türk Telekom da ihtiyaç duyulan noktalarda eksik kalan çalışmalarını tamamlayacak' bilgisini paylaşmıştı.

Başaran, altyapı çalışmalarının tek seferde tamamlanarak ilerleyen süreçte yeniden kazı yapılmasının önüne geçilmesinin amaçlandığını belirterek, tüm kurumların eş zamanlı ve koordinasyon içerisinde hareket edeceğini vurgulamıştı. Vatandaşlardan süreç boyunca anlayış beklediklerini de dile getiren Başaran, 'Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek. Bu süreçte vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Yapılacak çalışmalar sırasında gösterecekleri sabır ve destek, işlerimizin daha hızlı ilerlemesine katkı sağlayacaktır. Çalışmalarımıza öncelikle doğalgaz altyapısıyla başlamış bulunuyoruz' ifadelerini kullanmıştı.

Başlayan çalışmalarla birlikte Fethiye'nin enerji altyapısında önemli bir dönüşüm süreci de resmen başlamış oldu. Doğalgaz hatlarının tamamlanmasının ardından drenaj, elektrik ve haberleşme altyapısına yönelik çalışmaların da aynı güzergahlarda tamamlanması planlanıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme