Fethiye Kültür Sanat Evi ve Müzesi 29 Ekim'de Sanatseverlerle Buluşacak
Fethiye Belediyesi tarafından İnşaat çalışmaları devam eden Kültür Sanat Evi ve Müzesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yaklaşık bir buçuk yıl önce başlatılan ve büyük bir bölümü tamamlanan inşaat çalışmaları sonrasında merkez kültürün, sanatın ve edebiyatın buluşma noktası olacak. Yenileme çalışmaları devam eden Özer Olgun Kültür Merkezi ise ilk etkinliğini 10 Kasım'da yapmayı planlıyor.
Türkiye'nin ilk kitap müzesi olma özelliğini taşıyan, aydınların, akademisyenlerin ve sanatçıların buluşma noktası olacak, Fethiye'ye yakışır şekilde dizayn edilen Kültür Sanat Evi ve Müzesi'nde artık sona gelindi. Eski Milletvekili Fethiyeli Ceyhun İrgil'in öncülüğünde gerçekleşmekte olan çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. Kültür Sanat Evi ve Müzesi 29 Ekim'de açılıyor. Yıllardır Fethiyelilere hizmet veren Özer Olgun Kültür Merkezi ise yenilenen çehresiyle; 10 Kasım tarihinde ilk etkinliğini gerçekleştirmek için hazırlanıyor.
'Çok Özel Etkinlikler Yapacağız'
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 'Bir buçuk yıl önce başladığımız kültür evimizin artık sonlarına doğru geliyoruz. 29 Ekim tarihine yetiştirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin ilk kitap müzesi olma özelliği taşıyan, denize sıfır olan çok özel bir yer yaratıyoruz. Ülkemizde kültürle, sanatla ve edebiyatla iştigal eden tüm insanların buluşma noktası olacak. Cumhuriyet Gazetesi'nin arşivini de buraya aldık. Önümüzdeki süreçte sadece Fethiye değil, ülkemizin çeşitli noktasındaki bütün aydınlarımızın, bütün akademisyenlerimizin, tüm sanatçılarımızın imza günü yapabilecekleri çok özel bir yer haline getirdik. Burada açılış günümüze özel ve önümüzdeki günlerde de çok özel etkinlikler yapacağız' dedi.
'Açılışımızı 29 Ekim'de Yapmak İstiyoruz'
Eserin kazandırılmasına vesile olan, destek olan eski Milletvekili Fethiyeli Ceyhun İrgil'e teşekkür eden Başkan Karaca,' Bu süreçte bana çok destek oldular, öncü oldular ve ücretsiz bir şekilde danışmanlığımızı yaptılar. Birlikte güzel bir eser meydana getirdik. Ve sizlerle, Fethiye'deki tüm vatandaşlarımızla, sanatseverlerle birlikte 29 Ekim'e yetiştirip, açılışını yapmak istiyoruz. Tekrar bizlere katkı sağlayan, bütün arşivlerini bizlere bağışlayan tüm vatandaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.
'Kültür Merkezi'nde Etkinlik 10 Kasım'da'
Fethiye Belediye Başkanı Karaca sözlerini şu şekilde sürdürdü; 'Kültür merkezindeki yenilemeler devam ediyor. 29 Ekim'e yetiştirmeye çalışıyoruz ama biraz opsiyon tanıyıp hep beraber ilk etkinliğimizi 10 Kasım'da kültür merkezimizde yapacağız. Çünkü orada da çok kapsamlı çalışmalar yaptık. Yıllar önce yapılan bir kültür merkeziydi. Yenilenmesi gerekiyordu. Ses sisteminden, aydınlatmasına kadar, oturma gruplarına kadar her şeyini değiştirdik. Ve Fethiye'de sanata önem veren tüm yurttaşlarımızın hizmetine sunacağız. İki güzel eserimize katkı sunan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum.'