Fethiye Kaymakamı Ertaş ve Kızılay'dan kök hücre ve kan bağışı çağrısı
Fethiye'de 'Kan Bağışı Hayat Kurtarır' kampanyası başladı. Fethiye Kaymakamı ve Kızılay tarafından düzenlenen etkinlikte 6-7 Mayıs tarihlerinde kan bağışları alınmaya devam edecek.
Fethiye’de "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" kampanyası kapsamında, Fethiye Kaymakamlığı ve Türk Kızılayı iş birliğiyle kan bağışı etkinliği düzenleniyor. Uğur Mumcu Parkı otopark girişinde kurulan Kızılay Tırı, 6-7 Mayıs tarihlerinde kan bağışlarını kabul ediyor. Etkinlik, vatandaşları kan bağışına davet ederken, katılımcılara sağlık açısından da önemli faydalar sağlıyor.
Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, kampanyanın açılışında yaptığı konuşmada, "Her yıl Kızılay ile beraber kaymakamlığımız kan bağışı kampanyası düzenliyor. Geçen sene de çok güzel geçmişti, bu sene de çok güzel geçeceğini ümit ediyorum. Ama bu sefer tek bir yerde, bu meydanda düzenliyoruz. İki gün devam edecek: bugün ve yarın. Herkesin kan bağışına ihtiyacı olabilir. Herkesi, tüm Fethiyelileri kan bağışına davet ediyorum. Bu tabii mukaddes bir görev, ulusal bir görev. Ben tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz" dedi.
Etkinlik hakkında görüşlerini paylaşan Fethiye Kan Merkezi Doktoru Hasan Beydağı ise, "Tüm kurumlarımızla beraber ve Kızılay ile birlikte iki günlük kan bağışı kampanyası düzenledik. Oldukça başarılı geçeceğine inanıyoruz ve tüm Fethiye halkını kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Kan, imal edilen bir şey değildir. Sadece hastalarımızın ihtiyaçlarını sizlerin vereceği kanlarla karşılayabiliriz. Bu yüzden bağış yapmanız çok önemli. Hepinizi Fethiye Kan Merkezi'ne, Uğur Mumcu Parkı içindeki kan bağışı noktamıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Beydağı, bağış yapan vatandaşların fiziksel sağlıkları hakkında da bilgi vererek, "Tüm bağışçılarımızın dile getirdiği ortak bir durum var: Kan verdikten sonra vücutlarının çok rahatladığını, çözüm bulamadıkları sebepsiz baş ağrısı gibi durumların geçtiğini söylüyorlar. Çünkü kan hücreleri yenilendiği için, kan bağışı yapıldığında taze kan hücreleri üretiliyor ve bu da vücuda iyi geliyor. Bağışçılar hem kendi sağlıklarını çok iyi bir noktaya taşıyorlar hem de bu işin vicdani ve psikolojik yönünü karşılamış oluyorlar” dedi.
Beydağı, kan bağışının sadece sağlık açısından değil, aynı zamanda kök hücre ve lösemi hastaları için de hayati önemi olduğunu belirterek, "Bu olaya sadece kan bağışı olarak bakmamak lazım. Kök hücre ve lösemi hastaları için de hayata tutunmanın tek ve yazılı olmayan yolu, bir başkasının kök hücresiyle sağlıklarına kavuşmalarıdır. Lütfen kök hücre ve kan bağışını senede bir kere yapmaya çalışalım. Hayatınız boyunca bir kere kök hücre bağışı yapabiliyorsunuz, ama her sene kan verebilirsiniz. Kök hücreyi 18 yaş üstü, 35 yaş altı herkes verebilir. Sadece bir numune alıyoruz, eşleştiği zaman gerçekten kök hücreyi alıp hastaya can veriyoruz” ifadelerini kullandı.