Fethiye'de Yeni Nesil Konaklama Zirvesi'nde turizmin geleceği konuşuldu
Yeni Nesil Konaklama Zirvesi Fethiye'de sektörün önde gelen isimlerini buluşturdu. Turizmde dönüşüm, destinasyon yönetimi ve deneyim odaklı yeni yaklaşım farklı oturumlarda ele alındı.
Fethiye’de düzenlenen Yeni Nesil Konaklama Zirvesi, turizm ve konaklama sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getirdi. Zirvede destinasyon yönetimi, marka dönüşümü, sürdürülebilir turizm ve küresel gelişmeler çok yönlü şekilde değerlendirildi.
“Fethiye için önemli bir organizasyon”
Karnak Travel Satış Pazarlama Direktörü Adnan Uzan, organizasyona ilişkin değerlendirmede bulunarak, “İstanbul’dan katılıyorum. Fethiye için harika bir organizasyon oldu. Biz de ilk duyduğumuzda sevinçle karşıladık. Katılmak için elimizden geleni yaptık. Umarım devamı gelir. Fethiye çok önemli bir lokasyon, bu yüzden de çok göz önünde ve hassasiyetle çalıştığımız bir bölge” dedi.
“Ev sahipliği bizim için gurur”
Sundia Genel Müdürü Murat Türker, organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böyle bir organizasyona evsahipliği yaptığımız için çok mutluyum. Bu programın Fethiye turizmine ve Türkiye turizmine katkı sağlayacağından hiç şüphemiz yok. Otelimizde bu etkinliği yapmak bizim için büyük bir gurur” diye konuştu.
“Fethiye her tür turizmi içinde barındırıyor”
Turizm Danışma Ofisi Müdürü Saffet Dündar, Fethiye’nin turizm çeşitliliğine dikkat çekerek, “İnsan eliyle sonradan eklenmiş spor turizmi var, sağlık turizmi var, eko turizm var, gastronomi turizmi var. Sonuna turizm koyduğunuz her şey Fethiye’de var. Yaklaşık 600 konaklama tesisimiz var ve 80 bin yatak kapasitesine ulaşmış durumdayız. Dalaman Havalimanı’nın kışın açık olması büyük avantaj sağlıyor. Sağlık turizmi alanında 28 sertifikalı işletmemizle kış döneminde de hareketlilik sağlıyoruz” dedi.
Dündar, “Likya Yolu artık dünyanın en iyi yürüyüş rotası olarak tescillendi. Ölüdeniz, yamaç paraşütüyle birlikte artık tek başına değil, çok daha geniş bir destinasyon yapısının parçası. Fethiye 12 ay turizm yapan bir yapıya doğru sessiz ama güçlü bir şekilde ilerliyor” diye konuştu.
“Fethiye artık deneyim destinasyonu olmalı”
YDA Dalaman Havalimanı Ticaret ve Strateji Direktörü A. Orçun Songur, küresel gelişmelere dikkat çekerek, “2026 yılı dış pazar açısından bazı jeopolitik nedenlerle zorlu bir yıl. Ancak iç pazarda yaklaşık yüzde 7’lik bir artış bekliyoruz. Genel tabloya baktığımızda pandemi öncesi en iyi yıl olan 2019’un altına düşmüyoruz.
Artık turizmde fiyat rekabetiyle değil, deneyimle öne çıkmamız gerekiyor. Fethiye güzel bir yer demiyoruz artık; Fethiye’de ne hissedeceğim, bana ne deneyim sunacak bunu anlatmamız gerekiyor. Fethiye artık ucuz bir destinasyon değil, bunu zorlayarak söylemenin de anlamı yok. Bu yüzden Fethiye’yi ‘deneyim pazarlayan turkuaz bir marka’ haline getirmeliyiz. Belediye, STK’lar, otelciler, acenteler ve havalimanı olarak hep birlikte Fethiye’nin marka dönüşümünü sağlamak için bir yol haritası üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Güvenlik teknolojileri alanında 41 ülkedeyiz”
SICPA Türkiye CEO’su Sami Çebi, şirketin faaliyet alanına ilişkin kısa bilgi verdi. Çebi,“1927’de kurulmuş, 41 ülkede faaliyet gösteren bir güvenlik teknolojileri firmasıyız” dedi.