Fethiye'de yazın serinleten lezzeti: Kar şerbetine yoğun ilgi
Fethiye'de yaz sıcaklarının etkisini artırdığı günlerde, dağlardan getirilen doğal kar ile hazırlanan kar şerbeti hem serinletiyor, hem de damaklarda iz bırakıyor. Pekmez ve şerbetle tatlandırılan bu geleneksel lezzet, yazın en çok tercih edilen sokak tatları arasında yerini aldı.
Fethiye’de yaz mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği günlerde, serinlemek isteyen vatandaşların uğrak noktalarından biri yine geleneksel kar şerbeti oldu. Dağlardan getirilen doğal karın ezilerek pekmez ve şerbetle buluştuğu bu özel tat, hem serinletici özelliği hem de nostaljik lezzetiyle dikkat çekiyor. Kar şerbeti satışı yapan Kevser Sağlam; işlerinin yaz aylarında artarak devam ettiğini belirterek, “Satışlarımız iyi çok şükür. Hava sıcak olduğundan daha çok tercih ediliyor. Kar, doğal kar geliyor dağdan. Eziyoruz pekmezli, şerbetli yapıyoruz. Önce karı eziyoruz, sonra pekmezi koyuyoruz, karıştırıyoruz. Bardaklara koyup üstüne biraz daha pekmez ekleyerek satış yapıyoruz. Tadı da çok güzel, lezzetli. Hepinizi bekleriz” diye konuştu.
Sıcak havaların etkisini artırdığı günlerde serinlemek isteyen vatandaşlar için kar şerbeti, sadece bir içecek değil aynı zamanda geçmişten günümüze taşınan bir kültürün de temsilcisi olarak öne çıkıyor. Özellikle doğal karın kullanılması ve geleneksel yöntemlerle hazırlanması, bu lezzeti yaz aylarının vazgeçilmezi haline getiriyor. Fethiye’de sokakların serinleten bu nostaljik lezzeti, hem yerli halkın hem de kenti ziyaret eden misafirlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.