Fethiye'de Taksi Durağı Yöneticisi Bilgiç: 'Sanayi Masrafları Artıyor, Taksimetre Fiyatları Normal'
Fethiye'de taksi durağı yöneticisi Yıldıray Can Bilgiç, turizm sezonunun beklenen hareketliliği getirmediğini belirterek, işlerin durgunluğundan ve trafikte yaşanan sıkıntılardan yakındı.
Fethiye’de taksi durağı yöneticisi Yıldıray Can Bilgiç, turizmin can damarı olduğu Fethiye’de bu yıl yabancı turist sayısının geçtiğimiz yıla oranla ciddi oranda azaldığını belirtti. Bilgiç, işlerin durgunluğundan ve trafikte yaşanan sıkıntılar hakkında konuştu.
“Bu Sene Beklediğimizin Çok Altında Geçiyor”
Yıldıray Can Bilgiç: “İşler oldukça durgun. Piyasada iş dönmüyor. Çarşı trafiği çok dolu, gidiş-dönüş yapamıyoruz. Yani gittiğimiz yerden bir saate geri gelemiyoruz. Piyasanın durumu olduğu gibi, yani para da olmadığı için çok fazla turist de yok. Yerli halkla şu anda devam etmeye çalışıyoruz ama Fethiye, biliyorsun ki turizm yeri. Biraz da yabancı turist olması gerekli ama bu sene beklediğimizin çok altında. Geçen seneye oranla %10–%20 turist az gözüküyor. Şu anda umudumuz Allah’tan, inşallah geri kalan zamanda daha iyi geçer” dedi.
“Sanayi Masrafları Artıyor, Taksimetre Fiyatları Normal”
Bilgiç: “Taksimetre fiyatından memnunuz. Yani aşırı bir durum yok ama her gün enflasyona, tefe tüfeye baktığımız zaman sanayi masrafları artıyor. Ama şu anki taksimetre, öncekine göre daha iyi. Fakat gittiğimiz yerden geri gelemediğimiz için araba çok fazla yakıt harcıyor, sarf ediyor. Ölüdeniz’e gidiş aşağı yukarı 700 lirayı buluyor. Çoğu zaman gidemiyoruz zaten, müşteri gitmek istemiyor. Bir buçuk, iki saate yakın sadece teleferiğin üstünde bekliyoruz. Gidiş-dönüş 3 saat, 4 saati bulduğu zamanlar oluyor. Müşteri de gitmek istemiyor zaten. Genelde Hisarönü’ne bırakıyoruz, geri geliyoruz buraya. Olduğu gibi taksimetre fiyatından herkes şikayetçi değil. Yani belirli bir kesimden çok fazla oluyor ama ülkenin ekonomik durumuna baktığın zaman, bizim kendimizi geçindirmemiz için belediyenin uyguladığı bir zam oranı var. Biz de buna istinaden çalışıyoruz. Ekstra bir fiyat istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.