Fethiye'de, Seki ve Çevresi Derneği'nden öğrenci bursları için kermes
Seki ve Çevresi Kalkınma ve Dayanışma Derneği, öğrencilere burs sağlamak amacıyla düzenlediği kermeste yöresel ürünlerini Fethiye halkıyla buluşturdu.
Seki ve Çevresi Kalkınma ve Dayanışma Derneği, Fethiye İmam Hatip Lisesi girişinde kermes düzenledi. Kermeste aşure, keşke, saç böreği ve yayladan getirilen buğday, kabuklu ürünler gibi yöresel lezzetler Fethiye halkının beğenisine sunuldu.
Seki ve Çevresi Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atiye Taşcıoğlu, etkinlikle hem birarada olmanın mutluluğunu paylaşmak, hem de Sekili gençlerimize destek olmak için kermesi düzenlediklerini söyledi.
Taşçıoğlu, “Öğrenci burslarımız için kaynak oluşturmak ve özellikle Sekili dostları birarada görmek amacıyla bu kermesi düzenledik. Oldukça bereketli geçiyor, memnunuz” dedi. Taşçıoğlu kermeste yer alan yöresel ürünlerden de bahsederek, “Bugün aşuremiz, keşkeğimiz ve saç böreğimiz yanında yayla ürünlerimiz var. Biz kermeslerimizde her sene farklı bir konsept uyguluyoruz. Mesela biraz daha soğuk kış günlerinde arabaşı çorbası yapıyoruz. Ama bu yıl yayladan getirdiğimiz ürünler ağırlıklı. Buğdayımız, keşkeğimiz, kabuklumuz var” diye konuştu.
Kermesten elde edilen gelirle öğrencilere burs imkanı sağladıklarını söyleyen Dernek Başkanı Atiye Taşçıoğlu, “Buranın geliri öğrencilerimize burs olarak gidiyor. Ve Seki’de halkın yetişemediği yerde biz gerekli yardımları yapıyoruz. Özellikle okulla bağımız çok güçlü” ifadelerini kullandı.
Taşçıoğlu dernek olarak lise öğrencilerinin eğitimine destek olmayı sürdürürken, bayram kutlamaları ve diğer sosyal faaliyetlerle de Seki halkının yanında olmaya devam ediyor.