Fethiye'de MUSKİ Katılımcı Bütçe Toplantısı Düzenlendi
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Katılımcı Bütçe Toplantısı bu kez Fethiye'de gerçekleştirildi. 13 ilçede yapılması planlanan toplantıların Fethiye ayağına, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, mahalle muhtarları, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantıda 2025-2029 Stratejik Plan sunumu yapılırken, MUSKİ’nin 2026 yılı yatırım bütçesi kapsamında Fethiye’deki öncelikli ihtiyaçlar ve çözüm önerileri yerinde dinlendi.
Ahmet Aras: “Yatırım planı halkın sesiyle şekilleniyor”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, toplantıda yaptığı konuşmada katılımcı yerel yönetim anlayışına vurgu yaptı. Başkan Aras’ın açıklamaları şöyle:
“MUSKİ'nin katılımcı bütçe çalışmaları kapsamında bugün Fethiye’deyiz. Bütün ilimizin 13 ilçesinde, her mahallesinde neredeyse bu çalışmaları sürdürüyoruz.
Biz, halkın ihtiyaçlarını halka sorarak; özellikle halkın temsilcisi olan sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, yine yerel yönetimlere sorarak belirlemeye gayret ediyoruz.
MUSKİ’de 2026 yatırım bütçesi için şimdi Fethiye’deyiz ve Fethiye’nin ihtiyaçlarını önceliklendirerek; oda başkanlarımızı, yerel yönetimimizi, yine sivil toplum kuruluşlarımızı ve muhtarlarımızı dinleyeceğiz.
Buna göre bir yatırım planı tekrar kendimize rehber edineceğiz. Bunun için buradayız şu anda.”
Alim Karaca: “Fethiye kavruluyor ama altyapıda sorun yok”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise sıcak hava şartlarına rağmen katılımın yüksek olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Değerli başkanım, Büyükşehirimizin çok değerli çalışanları, değerli muhtarlarımız, oda başkanlarımız, değerli ilçe başkanım, değerli müdürlerimiz ve bizlere bugün katkı sunan tüm katılımcılar; hepinize ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum.
Bu sıcak havada bugün bizlerle berabersiniz. Belediyeden çıktığımızda 55 dereceyi gördük arkadaşlar, Fethiye kavruluyor şu an itibarıyla. Çok şükür, farklı bölgelerde çıkan yangın olaylarını burada bugüne kadar yaşamadık, umarım yaşamayız.
Bunun için de burada, bütün hassasiyetle ve bizlerle beraber canla başla çalışan itfaiye personelimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.
Evet, bugün MUSKİ ile ilgili bölgemizde yapılacak olan yatırımlarla ilgili kapsamlı bir sunum yapılacak. Fethiye’mizde bugüne kadar herhangi bir problem yaşanmadığını hep beraber görüyoruz.
Ben, sizlerin nezdinde, MUSKİ Genel Müdürümüz başta olmak üzere, değerli başkanım ve bütün çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.
Çünkü göreve geldiklerinde Fethiye’deki problemleri Sayın Genel Müdürümüze iletmiştik. Bunlarla ilgili yapılması gereken çok basit müdahaleler vardı. Onlarla ilgili gerekenleri ilettik ve ivedi bir şekilde tedbirlerini aldılar.
Ve çok şükür, şu an Fethiye’nin her yeri yerli ve yabancı turistlerle dolu. Yoğunluğa rağmen Fethiye’mizin hiçbir noktasında bir problem yaşamıyoruz. Bu emeklerinizden dolayı da sizlere çok teşekkür ediyorum.”