Fethiye'de Esnaf Savaş Hasbi: 'Sıcak İklim Nedeniyle Dekoratif Halılar Tercih Ediliyor'
Fethiye'de 25 yıldır halı sektöründe hizmet veren Savaş Hasbi, ilçede vatandaşların daha çok ince ve dekoratif halıları tercih ettiğini belirtti. Turizm sektöründeki hareketliliğin azalmasıyla birlikte satışların ağırlıklı olarak yerel halka yönelik olduğunu ifade etti.
Fethiye’de uzun yıllardır halı sektöründe faaliyet gösteren Savaş Hasbi, ilçedeki halı tercihleri ve sektörde yaşanan değişimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık 25 yıldır mesleğin içinde olduğunu belirten Halıcı, aile mesleğini sürdürdüklerini söyledi.
Halı sektöründe köklü bir geçmişe sahip olduklarını ifade eden Savaş Hasbi, “Ben 25 yıldır bu sektörün içindeyim. Daha önce de babam bu mesleği yapıyordu. Yıllardır Fethiye’de hizmet vermeye devam ediyoruz. Mağazamızda halı ve yolluk başta olmak üzere çok sayıda farklı model ve çeşit bulunuyor. Fethiye halkına hizmet vermeyi sürdürüyoruz.” dedi.
Fethiye’de vatandaşların halı seçiminde iklim şartlarının etkili olduğunu vurgulayan Hasbi, özellikle dekoratif ve ince modellerin daha fazla ilgi gördüğünü belirtti. Hasbi, “Fethiye sıcak bir memleket olduğu için vatandaşlar kalın halıları çok fazla tercih etmiyor. Daha çok dekoratif ve ince modeller ön plana çıkıyor.” ifadelerini kullandı,
Turizm sektöründeki değişimin satışlara da yansıdığını dile getiren Halıcı, yabancı turist kaynaklı taleplerin azaldığını söyledi. Daha önce otel ve villa projelerinin sektöre önemli katkı sağladığını ifade eden Hasbi, “Şu anda yabancı turist tarafında bir durgunluk var. Eskiden oteller ve villalara daha fazla satış yapıyorduk. Villa kiralamalarına getirilen kısıtlamaların ardından bu alandaki hareketlilik de azaldı. Bu nedenle artık daha çok yerel halka hizmet veriyoruz.” diye konuştu.