Fethiye'de doğanın yer altı çiçekleri: Doğal taşların şifa yolculuğu
Fethiye'de doğal taşlar üzerine çalışmalar yapan Tuba Aydın, taşları 'doğanın yer altındaki çiçekleri' olarak tanımlayarak, doğru seçilen taşların ruhsal dengeyi sağlamak ve çakraları desteklemek için güçlü bir araç olduğunu söyledi.
Tuba Aydın, doğal taşları “doğanın yer altındaki çiçekleri” olarak tanımlayarak bu alanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını söyledi. Aydın, yaklaşık 6 yıl önce başladığı bu yolculuğun zamanla daha derin bir ilgi alanına dönüştüğünü anlattı.
Aydın, doğal taşların en bilinen faydasının ruhsal dengeyi sağlamak olduğunu ifade ederek, “Kadim bilgilerde taşların mineraller aracılığıyla vücudun eksiklerini tamamladığı anlatılır. Fakat esas amaç, bedenimizin frekanslarını dengelemektir” dedi.
Doğal taşların yalnızca görünüşleriyle değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Aydın, taş seçiminde kişinin ihtiyacının ve beklentisinin önemli olduğunu söyledi. Aydın, bu nedenle doğru taş seçiminin bilinçli yapılması gerektiğini vurguladı.
Doğal taşlar nasıl temizlenir?
Doğal taşların belli periyotlarla nötrlenmesi gerektiğini belirten Aydın, “İnsan bedeni nasıl temizleniyorsa taşların da arınması gerekir. Benim önceliğim her zaman topraktır. Doğadaki tüm negatifliği toprak nasıl temizliyorsa, taşları da bir gün toprağa gömmek onların enerjisini sıfırlar. Su ve tütsü de kullanılabilir ancak önceliğiniz mutlaka toprak olsun. Ayda bir kez topraklamak yeterlidir” dedi.
Temizliğin ardından “niyet” etmenin önemli olduğunun altını çizen Aydın, “İnanmadan bir ilaç bile fayda etmez. Taşlar da böyle. Önce kalben bağlanacaksınız, niyet edeceksiniz, sonra kullanmaya başlayacaksınız” dedi.
Gerçek taş nasıl anlaşılır?
Piyasada çok sayıda sentetik taş bulunduğunu belirten Tuba Aydın, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, “Gerçek doğal taş soğuktur, ele alındığında sıcak olmaz. Cam gibi pürüzsüz değil, dokulu ve içinde geçişler barındırır. Çok pürüzsüzse büyük ihtimalle camdır. Derin analiz ise ancak gemoloji uzmanlarının yapabileceği bir iştir. Fakat ilk aşamada vatandaşın bakacağı kriter soğukluk ve doğal dokudur” ifadelerini kullandı.