Fethiye'de Bağımlılıkla Mücadele İçin Toplandılar
Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ve bağımlı bireylerin iyileşme süreçlerine destek amacıyla faaliyet gösteren Adsız Narkotik (NA) üyeleri, Şehit Fethi Bey Parkı'nda bilgilendirme standı açtı.
Toplum tabanlı ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir organizasyon olan Adsız Narkotik üyeleri, etkinlik kapsamında vatandaşlara broşür dağıtarak bağımlılıkla mücadele ve iyileşme süreçleri hakkında bilgi verdi.
İsmini paylaşmak istemeyen bir NA üyesi, topluluğun uyuşturucu kullanımının yaşamlarında ciddi sorunlara yol açtığını düşünen bağımlılar tarafından oluşturulduğunu belirtti.
NA’da temiz kalan bağımlıların, iyileşme sürecindeki diğer bağımlılara destek olmak amacıyla düzenli olarak bir araya geldiğini ifade eden topluluk üyesi, “Biz, ‘Adsız Narkotik’ olarak uyuşturucu kullanımı kendileri için önemli bir sorun hâline gelmiş bağımlıların oluşturduğu bir topluluğuz. NA’da temiz kalan bağımlılar, iyileşmekte olan diğer bağımlılara yardım etmek amacıyla düzenli olarak toplanıyorlar” dedi.
Fethiye’de üç farklı toplantı salonlarının bulunduğunu kaydeden NA üyesi, toplantıların düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.
Topluluğun herhangi bir üyelik ücreti ya da resmi kayıt şartı bulunmadığını dile getiren üye, “Bizim herhangi bir ücretimiz yok. Herhangi bir koşulumuz yok, aidatımız yok. Herhangi bir yere imza atmak zorunda değiller, herhangi bir kaydımız da yok. Sadece bağımlı olanlar ya da bağımlı olduğunu düşünenler aramıza katılıp toplantılara gelebilirler” ifadelerini kullandı.