Fethiye'de ahşaba hayat veren dokunuşlar, emekle sanata dönüşüyor
Fethiye'de el sanatları usta öğreticisi Gonca Coşkun, ahşabın sabır ve ustalıkla şekillendiği üretim sürecini anlattı. Her biri el emeğiyle hazırlanan eserlerin yalnızca dekoratif değil, aynı zamanda işlevsel ürünler olduğunu belirten Coşkun, üretmenin kendileri için bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti.
El sanatları usta öğreticisi Gonca Coşkun, ahşap sanatına yönelik çalışmalarını ve el emeği ürünlerini anlattı. Ahşabın estetik ve fonksiyonelliği bir araya getiren bir malzeme olduğunu belirten Coşkun, ürettikleri her eserin tamamen el işçiliğiyle hazırlandığını söyledi. Ahşap ürün yelpazelerinin geniş olduğunu ifade eden Coşkun, "Ahşap çalışmalarımız var. Minyatür evlerimiz bulunuyor. Bunların birçoğu fonksiyonel ürünler. Kimisi notluk olarak, kimisi anahtarlık olarak kullanılabiliyor. Sonsuz takvimlerimiz de var” dedi.
Ahşap ürünlerin hazırlanmasında aile olarak birlikte çalıştıklarını dile getiren Coşkun, "Bu gruptaki ürünleri eşim yapıyor. Kendisi heykel sanatçısı ve ahşap heykeller üretiyor. Ben ise çantalar, suplalar, makrome çalışmaları ve dekoratif ürünler hazırlıyor, burada sergiliyorum" ifadelerini kullandı.
Çalış'ta kurulan el sanatları pazarının üreticiler için önemli bir buluşma noktası olduğunu vurgulayan Coşkun, "Burada arkadaşlarımızla birlikte herkes kendi yaptığı ürünleri sergiliyor. Tamamen el emeği, göz nuru eserlerimizi ziyaretçilerle buluşturmaya çalışıyoruz. Ürünlerimizin hemen hemen tamamı el yapımı. Hepimiz burada bir araya gelerek hazırladığımız ürünleri yerli ve yabancı misafirlerimize sunuyoruz" diye konuştu.