Fethiye'de 15 Temmuz'da Kaymakam Akkaya Öncülüğünde Şehitlik Ziyareti
Fethiye'de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Hallaç Mezarlığı'nda şehitlik ziyareti yapıldı. Kaymakam Akkaya, şehitleri dualarla andı.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı kapsamında Hallaç Mezarlığı’nda şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.
Etkinlikte, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlar ile birlikte, Fethiye’de ebediyete uğurlanan Şehit Jandarma Eri Halil Avcı, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır ve Şehit Ahmet Ali Yanatma’nın kabirleri ziyaret edildi.
Fethiye İlçe Müftülüğü personeli tarafından Yasin-i Şerif ve dualar okunarak şehitler yad edildi.
Ziyaret sırasında konuşan Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, 15 Temmuz’un milletin birlik ve beraberlik içinde direniş sergilediği tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
“Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün dokuzuncu yıl dönümünü idrak ediyoruz.
O karanlık gecede, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak sokaklara çıkan milyonlarca vatandaşımız, FETÖ terör örgütüne karşı büyük bir duruş sergiledi.
Bugün burada şehitlerimizi dualarla andık. Şehitlik ziyaretlerimizin ardından şehit ailelerimizi evlerinde ziyaret edeceğiz. Akşam ise Beşkaza Meydanı’nda resmi programımızla anmalarımızı sürdüreceğiz.”