EMNİYETTEN TEFECİLERE GEÇİT YOK

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri, oto galeri işletmeciliği adı altında tefecilik yapan şahıslar olduğu bilgisini aldı.

  • 3481
TAKİP ET

Edinilen bilgilere göre oto galeri sahibi S.G'nin maddi sıkıntı içerisinde olan kişilere TEFE karşılığında para verdiği, verdiği paradan yüzde 20-30 kesinti yaptığı ve borcunu ödemeyen kişilerin mallarına el koydu.
Öte yandan bu şahsın borcunu ödeyenlerden daha çok TEFE istediği, vermeyenlerin çek ve senetlerini iade etmeyerek; tekrar icraya koyduğu öğrenildi.
KOM Grup Amirliği ekiplerinin 3 aylık çalışma sonrasında Fethiye'nin değişik mahallelerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Bu operasyon sonucunda 7 kişinin yakalandığı bildirildi.
Bu şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda çek ve senetin ele geçirildiği kaydedildi. Şüphelilerin en az 10 kişiden 1 milyon TL TEFE aldıkları, değeri 1 milyon 500 bin TL olan villaya el koydukları tespit edildi.
4 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı, Adliyeye sevk edilen Ç.G'nin adli kontrol ile serbest kaldığı, oto galeri sahibi S.G ve İ.T isimli şahısların tutuklandığı bildirildi.

Bakmadan Geçme