Emeklilerden Fethiye Belediyesi'nin hizmetlerine tam not
Fethiye'de yaşayan emekliler, Fethiye Belediyesi'nin kültür, sanat ve sosyal yaşam alanında hayata geçirdiği hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Fethiye 100 Yaş Evi, Liman Halk Evi ve kültürel etkinliklerin emeklilerin sosyal hayata katılımını artırdığı belirtilirken, belediyenin uygun fiyatlı sosyal tesisleri de takdir topladı.
Fethiye'de yaşayan emekliler, Fethiye Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği projelerin yaşamlarına önemli katkı sağladığını ifade etti. Kültür sanat etkinliklerinden sosyal tesislere kadar birçok hizmetten faydalandıklarını belirten emekliler, özellikle 100 Yaş Evi ve Liman Halk Evinin kendileri için önemli buluşma noktaları haline geldiğini söyledi.
Etkinlikler hayata yeniden bağlanmamızı sağlıyor
1999 yılından bu yana Fethiye'de yaşayan emekli Mehmet Kürçer, 100 Yaş Evi'nin emekliler için adeta ikinci bir yaşam alanı olduğunu belirterek, burada her yaştan ve farklı meslek gruplarından insanların bir araya geldiğini söyledi. Kürçer, merkezde kütüphane, karakalem ve yağlı boya atölyeleri ile Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği koro çalışmalarının düzenlendiğini ifade ederek, 'İnsanlar sabah kalkınca işe gider gibi buraya geliyor. Dostluk kuruyor, sosyalleşiyor ve kaliteli vakit geçiriyor' dedi.
Fethiye Belediyesi'nin düzenlediği kültür ve sanat etkinliklerini de yakından takip ettiğini belirten Kürçer, yapılan çalışmaların emeklilere yeni bir yaşam sevinci kazandırdığını ifade etti. Hafta sonlarında merkezlerin kapalı olmasının tek eksiklik olduğunu dile getiren Kürçer, emeklilerin bu mekanlardan daha fazla faydalanabilmesi için hafta sonları da açık olmasını istediklerini söyledi.
Fethiye emekliler için yaşanacak bir kent
Yaklaşık yedi yıldır Fethiye'de yaşayan emekli Bekir Dikili ise belediyenin sosyal tesislerinin emekliler için önemli bir avantaj sunduğunu belirtti. Uzun yıllardır Fethiye ile bağının bulunduğunu ifade eden Dikili, emekliliğinin ardından ilçeye yerleştiğini söyledi.
Liman Halk Evi başta olmak üzere belediyeye ait sosyal tesislerden sıkça yararlandığını belirten Dikili, belediye işletmelerinin uygun fiyatları sayesinde emeklilerin sosyal yaşamdan kopmadığını ifade etti.
Belediye tarafından işletilen plajların ve sosyal alanların ekonomik olması nedeniyle büyük ilgi gördüğünü belirten Dikili, 'Belediyenin açtığı yerler emekliler için gerçekten çok değerli. Özel işletmeler pahalı kalırken belediyenin tesisleri hem kaliteli, hem de ulaşılabilir' diye konuştu.