Deniz kültürü ve Ege mutfağı Bodrum'da buluşuyor: Balık festivali başlıyor
Bodrum, 28 Eylül Pazar günü Karaincir Sahili'nde düzenlenecek Uluslararası Bodrum Balık Festivali ile deniz kültürünü ve Ege mutfağını kutlamaya hazırlanıyor.
Festival, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi'nin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle gerçekleştirilecek.
Ege mutfağı ve deniz kültürü ön planda
Festival, balıkçılık geleneğini yaşatmayı, deniz ürünlerini tanıtmayı ve Ege mutfağının zenginliğini öne çıkarmayı hedefliyor. Sabah saatlerinde balık bırakma töreni ve balıkçı teknelerinin kortejiyle başlayacak etkinlikler gün boyu sürecek.
Ziyaretçilere dolu dolu program
Yerel üretici stantları, balık ve meze atölyeleri, çocuk etkinlikleri, sanat sergileri, söyleşiler, belgesel gösterimleri ve müzik performanslarıyla festival katılımcılara renkli anlar yaşatacak.
Organizasyon komitesi, festivalin Bodrum'un kültürel mirasına sahip çıkarken, gastronomi turizmini geliştirmeyi ve yerel üreticilere katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Ayrıca festivalin kentin geleceğine yatırım niteliği taşıdığı vurgulandı.