DATÇA BELEDİYESİ'NDEN SKANDAL PAYLAŞIM!

Datça Belediyesi, bir skandala imza attı. Belediyeye ait sosyal medya hesabında Türk Bayrağı'nda bulunan yıldıza, kan lekesi şekli verildi.  Bu saygısızlığa vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

  • 5365
TAKİP ET

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre, Datça Belediyesi sosyal medya üzerinden skandal bir paylaşımda bulundu. Ankara'da 10 Ekim 2015'te düzenlenen bombalı saldırıda yaşamanı yitiren 101 kişi için sosyal medya üzerinden anma paylaşımı yapan Datça Belediyesi, Türk Bayrağı'nda bulunan yıldıza, kan lekesi şeklini verdi.

Türk Bayrağı'nın Yıldızına Kan Lekesi Şeklini Verdiler!

Belediye yaptığı paylaşımda Turgut Uyar'a ait olan “Hiç unutmam, hiç unutmam, hiç unutmam diyor birisi yineliyorum hiç unutmam, hiç unutmam, hiç unutmam, hiç unutmayın insan nasıl direnir başka hiç unutma” şiiri paylaşarak Türk Bayrağı'nın kırmızısını siyah yaptı ve yıldızı da kan lekesine dönüştürdü.
Datça Belediyesi'nin, Türk Bayrağı'na yaptığı saygısızlık vatandaşları isyan ettirdi. Bu paylaşımı çok sayıda vatandaş eleştirdi.
“Haddinizi Aşmayın”
Türk Bayrağı'na yapılan bu çirkin paylaşımı eleştiren bir diğer isim ise Muğla Ülkü Ocakları oldu. Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel yaptığı açıklama ile “Türk Bayrağını bu şekilde kullanmak, simge değiştirmek kabullenilemez! Haddinizi aşmayın. Datça Belediyesi bir an önce hatasından geri dönmeli, bölücülüğe ayrımcılığa son vermelidir. Türk Bayrağına yapılacak hakaretin karşısında Ülkücüler sonuna kadar irade gösterir, had bildirir! Buda böyle biline!” diye konuştu.

Bakmadan Geçme