Başkan Karaca: 'Seçilmiş bir başkana yapılan saldırı kabul edilemez'

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras'ın ailesine Molotofkokteyli saldırı düzenlendi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca olayı kınayarak azmettiricilerin bulunması gerektiğini söyledi.

  • 362
Youtube Kanalı
Abone Ol

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras'ın dede ve anneannesinin evine kimliği belirsiz şapkalı iki kişi tarafından molotofkokteyli atıldı. Balkonda çıkan yangın komşuların müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Olay yerinde yapılan incelemelerde kolonya şişeleri bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yaşanan saldırıyı kınayarak faillerin yakalandığını belirtti. Karaca, 'Dün akşam Gonca Başkan'ın ailesinin yaşadığı eve Molotof kokteyliyle bir saldırı oldu. Failler de yakalanmış. Bu tür olaylarda sayın valimizin bir an önce müdahale etmesi ve ivedi bir şekilde o bölgedeki güvenlik önlemlerinin alınması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Gerçekten üzücü bir olay, çünkü halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanına ve yakınlarına karşı yapılan bu tür eylemler kabul edilemez' dedi.

Saldırının nedeninin henüz bilinmediğini ifade eden Karaca, azmettiricilerin ortaya çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı. Karaca, 'Sebebini bilmiyoruz tabii ki ama mutlaka azmettiren birileri vardır. Önemli olan failler değil; onları azmettirenlerin bulunması ve gerekli cezanın verilmesidir. Ben de bugün Gonca Başkan'ımızla bir görüşme yapacağım. Değerli Başkan'ımıza ve ailesine ziyarette bulunmak istiyoruz. Tekrardan Gonca Başkan'ımız ve değerli ailesine bu olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, olayı kınadığımı belirtmek istiyorum' ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme