Aydın Ayaydın: '15 Temmuz, Milletimizin Canı Pahasına Yazdığı Bir Demokrasi Destanıdır'
Prof. Dr. Aydın Ayaydın, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün yıl dönümünde yayımladığı mesajda, FETÖ tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen darbe girişiminin, Türk milletinin iradesiyle bertaraf edildiğini belirterek, '15 Temmuz, milletimizin canı pahasına yazdığı bir demokrasi destanıdır' dedi.
Aydın Ayaydın, mesajında şu ifadelere yer verdi: '15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye'nin demokratik yolla seçilmiş hükûmetini devirmek amacıyla, FETÖ'nün organizasyonuyla Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup vatan haini tarafından; başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gazi Meclisimize karşı hain bir darbe girişimi gerçekleştirildi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün bu kanlı ve alçak saldırısı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve kararlı duruşu ile milletimizin darbelere karşı gerekirse canını ortaya koyan direniş ruhu birleşince bertaraf edildi. Ancak bu uğurda 250 kardeşimizi şehit verdik, 2.193 kardeşimiz ise gazi oldu.
Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu demokrasi dışı kalkışmanın bastırılmasında büyük rol oynayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Allah'tan sağlıklı, uzun ömürler diliyor; ülkemizin bir daha böyle karanlık geceler yaşamamasını temenni ediyorum'