Av Yasağı Sona Erdi, Balık Tezgahları Hareketlendi
Denizlerde av yasağının sona ermesiyle Fethiye'de balık pazarı tezgâhları yeniden hareketlendi. Sezonun ilk günlerinde hamsi, lopa ve barbun gibi küçük balıklar tezgâhlardaki yerini aldı.
Av sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçıların denize açılması, Fethiye'deki balık tezghlarına da canlılık getirdi. Sezonun ilk ürünleri tezghları süslerken vatandaşlar taze balığa ilgi gösterdi.
Balık tezghı sahibi Aykan Kocatepe, sezonun henüz yeni başladığını belirterek şu anda ağırlıklı olarak hamsi, lopa ve barbun gibi balıkların geldiğini söyledi.
Balık çeşitliliğinin ilerleyen günlerde artacağını ifade eden Kocatepe, 'Sezon daha yeni başladı. Yaklaşık iki hafta içerisinde tezghlarımız çok daha fazla balık çeşidiyle dolacak' dedi.
Avcılığın hız kazanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde hem balık çeşitliliğinin hem de pazardaki hareketliliğin artması bekleniyor.