400'e Yakın Vatandaşa COVID-19 Cezası

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tüm dünyayı ve ülkemizi de tehdit eden koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında hemen her gün ciddi çalışmalara imza atıyor.

  • 5085
TAKİP ET

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Trafik ve Tem Büro Amirliği ile Yunus ekipleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen uygulamada; dışarıda gezen vatandaşlar, araçlar ve marketler kontrol edilip uyarılarda bulunulurken kurallara uymayan vatandaşlara da yasal işlem yapıldı. Fethiye Polisinin gün boyu sürdürdüğü uygulamaya, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel de katılıp sosyal mesafeye uymayanları uyardı.

UYARI BİTTİ CEZA BAŞLADI

Yapılan uygulamalarda evde kalmayıp sokağa çıkan vatandaşların kimlik kontrolleri yapılırken Sağlık Bakanlığının izole kapsamında evde kalma zorunluluğu olup da dışarıda gezen kişilere kanuni işlem gerçekleştirildi. Bu denetlemelerde, 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı kişilere de yasal işlem yapılarak ekip otoları tarafından bu kişiler ikametgah adreslerine bırakıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan kontrollerde vatandaşların ateş ölçer ile ateşleri de ölçülüp maske takmadan dışarıda gezen, sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlara da cezai işlem uygulandı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu Ekipleri tarafından maske takmadan dışarıda gezen, marketlerde alışveriş yapan ve sosyal mesafe kuralına uymayan 400'e yakın vatandaşa para cezası kesildiği belirtildi. Polis ekipleri vatandaşları uyararak “Yolda gezen ve dışarıda olan tüm vatandaşlarımız kontrol edilecektir. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayınız. Özellikle Sağlık Bakanlığımız tarafından takip edilen, izole durumunda bulunan ve kronik rahatsızlığından dolayı evde kalması zorunlu olan kişilerin dışarıda olduğu tespit edildiği takdirde en yüksek oranda cezai işlem yapılacak ve aynı zamanda Cumhuriyet savcılığına sevk edilecektir” denildi. Yine yapılan açıklamalarda “Maskesiz dışarıya çıkan, maskesiz bir şekilde bankaya, pazara ve marketlere giden, sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlara ve bu durumu oluşturan işletme sahiplerine de para cezası kesilecektir. Lütfen kurallara uyalım, bu salgını önleyelim” ifadelerini kullandılar.

“ARAÇ KONTROLLERİ AKSAMAYACAK”

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında gönderilen genelgelerdeki kurallara uymayan araç sürücülerine de ceza yağmaya devam ediyor. Özellikle ön koltukta yolcu bulunduran, maskesiz bir şekilde araç kullanan ve binen kişilere de yapılan uygulamalarda kanuni işlem yapıldı. Yine Muğla Valiliğinin yayınladığı genelge kapsamında motosiklete 2 kişi olarak binen kişilere de yasal işlem uygulanırken yapılan kontrollerde araç sürücülerinin ateşi ölçülüp yüksek çıkan vatandaşlar Polis otoları ile Hastaneye sevk edildi.

“HER GÜN DENETİM YAPILACAK”

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleşen denetlemelerde Fethiye'deki tüm marketler kontrol edilirken Koronavirüs tedbirlerine uymayanlara cezai işlem gerçekleştirildi. Sosyal mesafe kuralına uymadan, maskesiz bir şekilde alışveriş yapan vatandaşlara para cezası kesildi. Marketleri denetleyen Polis ekipleri; çalışan kişileri de kontrol ederek, maske ve eldiven kullanmayanlara yasal işlem yaptılar. Korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Fethiye İlçe Merkezinde bulunan marketler de sıkı denetime alınırken İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan denetimlerde, market görevlilerine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için alınan sokağa çıkma yasağına, 20 yaş ve altındaki gençlerin de eklendiği hatırlatılarak, bu yaş grubuna satış yapılmaması ve müşterilerin markete maskesiz alınmaması, sosyal mesafe kuralının uyulması konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Korona virüs nedeniyle yayımlanan genelgeler kapsamında kişisel hijyen kuralları, maske, eldiven, bone ve önlük gibi koruyucu ekipman kullanılması konusunda iş yeri yetkililerini bilgilendiren ekipler, açıkta ürün satışı yapılmaması, ekmek, meyve, sebze gibi ürünlerin paketlenerek satışa sunulması, çalışan ve müşteriler için dezenfektan bulundurulması, mağaza girişinde vatandaşı bilgilendirici afişlerin bulunması, işletmelerin düzenli olarak havalandırılması konularında da uyarılar yapıldı.

Bakmadan Geçme