3 çocuğuyla bu evde yaşıyor

Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi'nde yaşayan Fadime Karateke, 3 çocuğuyla birlikte zor şartlar altında bir yaşam sürüyor. Eski bir evde yaşayan Karateke, her yağmur sonrasında evine duvardan ve çatıdan su girdiğini söyledi. Eşi yüzde 50 engelli olan Fadime Karateke, yetkililerden yardım beklediğini dile getirdi. 

  • 13825
Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Soğuk kış şartlarına rağmen çocukları ile yaşam mücadelesi veren Fadime Karateke, ayda 500 TL'lik geliri bulunduğunu belirtti. Belirli dönemlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sağladığı yardımın da yeterli olmadığını kaydeden Karateke, evinin eski olduğunu; duvarlarından ve çatısından su aldığını aktardı. Rüzgarlı havalarda duvarları sallanan evde 3 çocuğuyla yaşayan Fadime Karate'nin evinde; yağmur sonrası tüm eşyaların ve zeminin ıslandığı görüldü. Kendi imkanları ölçüsünde evini yağmur, soğuk ve rüzgardan korumaya çalışan Karateke, yetkililerden yardım elinin uzanmasını bekliyor.

İşi olmadığı için düzenli bir gelirlerinin de olmadığını hatırlatan Fadime Karateke, bir çocuğunun öğrenim gördüğünü; bir çocuğunun ise küçük olduğunu belirtti. Eşinin yüzde 50 engelli olduğu için çalışamadığını anlatan Karateke, evinin üzerini naylonla kapatmasına rağmen evini her yağmurda su bastığını söyledi.

YAĞMUR YAĞINCA EVİ SU BASIYOR
Fadime Karateke yaptığı açıklamada, “Eşimin yüzde 50 engelli raporu olduğu için çalışamıyor. 3 çocuğum var. Birini okutmaya çalışıyorum. Kadın halimle bir şeylere yetmeye çalışıyorum. En azından bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Evimin üstünü naylon ile kapattım ama yine de bir şekilde yağmur yağınca akıtıyor. Ufak bir fırtınada yıkılacak gibi sallanıyor. Büyüklerimizden ve diğer yetkililerimizden yardım bekliyorum. Benim durumumu görmelerini istiyorum. Bu günlerde hava çok kötü… Evime bir anda su dolup kalıyor. Altyapımız yok. Büyüklerimizden yardım bekliyorum bana bir iyilik yapsınlar. Eşim 500 TL yardım alıyor. O para ile karnımızı bile doyuramıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdum onlarda arada 100-200 TL veriyorlar. Günümüz şartlarında bu para ile anca karnımızı doyuruyoruz” ifadelerini kullandı. (ONUR ÇADIR)

Yorumlar 1
Resul kütük 31 Ocak 2021 19:11

Habere konu olan kişilerin açık adresini verebilirmisiniz. Bende fethiyedeyim. Oraya gitmek istiyorum. Belki bi faydamız olur. 05332934868. Bu noya adres yollarsanız memnun olurum.

Bakmadan Geçme