25 yaşındaki eşini tek kurşunla öldürdü...İfadesi ortaya çıktı
Boşanma aşamasındaki Z. Z., eşi U. Z. tarafından sokak ortasında tek kurşunla öldürüldü. Z., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çanakkale'de boşanma aşamasındaki eşi Z. Z.'ı (25) tek kurşunla öldüren U. Z. (34) polisteki ifadesinde, "Z. cep telefonunu çıkardı. Daha önceki olaylardan, beni kameraya çekeceğini veya KADES'e (Kadın Destek Uygulaması) basacağını sandım ve bir anda öfkelendim. Silahı Z.'e doğru doğrulttum. Ancak silahın nasıl patladığını bilmiyorum" dedi.
Olay, 16 Mayıs saat 10.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi İzmir Caddesi'nde meydana geldi. U. Z., 34 GGZ plakalı otomobil ile boşanma aşamasındaki eşi 2 çocuk annesi Z. Z.'ın kullandığı 17 EE 166 plakalı motosikletin önünü kesti. Burada çift arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında U. Z., yanında getirdiği tabanca ile eşine tek el ateş etti. Başından vurulan Z. kanlar içinde yerde kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin kontrolünde, Z. Z.'ın hayatını kaybettiğini belirlendi. Z.'ın cansız bedeni, savcı ve polisin olay yerindeki incelemelerinin ardından Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Otomobiliyle kaçan U. Z. ise polis ekipleri tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Zan sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
Zanlı U. Z.'ın polisteki ifadesi ortaya çıktı. U. Z. polisteki ifadesinde, Z. ile son bir kez konuşmak istediğini belirterek, "Mahalle girişinden geçtiğim esnada Z.'i motosiklet ile mahalleden çıkarken gördüm. Z.'i aracım ile takip ettim. Araç ile Z.'in yanına yaklaşarak kornaya bastım. Z. beni görünce motosikleti sağa doğru yanaştırdı. Ben de Z.'in önüne aracımı durdurdum. Aracımdan inerek, Z.'in yanına gittim. Bu esnada Z. motorun üzerinde oturuyordu. Bana hitaben 'Ne istiyorsun, çabuk söyle. İşim var gideceğim' dedi. Ben de 'İşlerin benden önemli mi, Seninle konuşmaya geldim, neden böyle yapıyorsun. 30 gün uzaklaştırma almışsın' dedim.
Z., 'Haberim yok' dedi ve cep telefonunu çıkardı. Daha önceki olaylardan, beni kameraya çekeceğini veya KADES'e basacağını sandım ve bir anda öfkelendim. Aracımın sağ koltuğunda bulunan montumun cebindeki silahı aldım ve tekrar Z.'in yanına geldim. Z. benim elimdeki silahı gördü. Silahı Z.'e doğru doğrulttum. Ancak silahın nasıl patladığını bilmiyorum" dedi.
Olayın şoku ile titremeye başladığını belirten U. Z., ifadesinin devamında, "Araca doğru yöneldim ve silahı araca bırakarak, yürümeye başladım. Bu esnada çevredekiler, 'Kaçıyor' diye bağırmaya başladı. Olay yerinden uzaklaşıp, bir kaldırıma oturdum. Bir süre sonra yoldan geçen polislere ıslık çalarak, olduğum yeri bildirdim ve teslim oldum" diye konuştu.