AMİNTAS KAYA MEZARLARI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Fethiye Şehir Merkezi'nde yer alan Amintas Kral Mezarları Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Geçen yıl 21 bin 429 ziyaretçiyi ağırlayan tarihi yer bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

  • 877
AMİNTAS KAYA MEZARLARI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'nin simgelerinden biri olan Amintas Kaya Mezarları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yoğun çalışmaları sonucu, daha önce kötü görüntüye sebep olan grafiti ve sprey boyayla yazılmış yazılar temizlenerek Nisan ayından itibaren ziyarete açılmıştı. 
Şehir Merkezi’nde yer alan Amintas Kaya Mezarlarını geçtiğimiz yıl pandemi dönemi olmasına rağmen 21 bin 429 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Pandeminin bitmesine ek olarak Kurban Bayramı tatilinin de dokuz güne çıkarılmasıyla, Amintas Kaya Mezarlarında ziyaretçi yoğunluğu arttı. Hem yerli hem yabancı turistlerin ziyaret destinasyonu olan Amintas Kaya Mezarları, yüksek statülü insanlar için, kayaları oyularak yapılmış mezarlar topluluğudur. M.Ö. 4.yy’dan kalma olduğu tespit edilen Amintas’a yaklaşık 100 basamaktan oluşan merdivenlerle çıkılıyor.
Fethiye’yi ve deniz manzarasını kuş bakışı görmek isteyen herkes için en ideal noktalardan biri olan Amintas Kaya Mezarlarını, pandeminin etkilerinin azaldığı bu yaz sezonunda 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
AMİNTAS KAYA MEZARLARI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞUAMİNTAS KAYA MEZARLARI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞUAMİNTAS KAYA MEZARLARI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Bakmadan Geçme