ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ

Fethiye'nin İncirköy Mahallesi'ndeki yaklaşık 60 yıllık camide vatandaşlar namaz kılarken altından geçen araçlar tehlike saçıyor. Mahallenin tam ortasındaki İncirköy Hacı Nuri Dirlik Cami, altından yol geçen cami olarak büyük dikkat çekerken bu özelliğiyle yerli ve yabancıların da ilgi odağı oluyor. İncirköy Mahalle Muhtarı Orhan Orhun altından trafiğin işlediği tek cami olarak bu cami gösteriliyor. Karadeniz'de de benzerinin olduğu söyleniyor. 60 yıldır hizmet veren camimizde cemaat namaz kılarken kamyon ve tırların çarpmasıyla tehlike arz ediyor. Bu yüzden yeni bir cami yapmayı kararlaştırdık' dedi. 

  • 4510
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin İncirköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 60 yıllık camide vatandaşlar namaz kılarken altından geçen araçlar tehlike saçıyor. Mahallenin tam ortasındaki İncirköy Hacı Nuri Dirlik Cami, altından yol geçen cami olarak büyük dikkat çekerken bu özelliğiyle yerli ve yabancıların da ilgi odağı oluyor. İncirköy Mahalle Muhtarı Orhan Orhun altından trafiğin işlediği tek cami olarak bu cami gösteriliyor. Karadeniz’de de benzerinin olduğu söyleniyor. 60 yıldır hizmet veren camimizde cemaat namaz kılarken kamyon ve tırların çarpmasıyla tehlike arz ediyor. Bu yüzden yeni bir cami yapmayı kararlaştırdık” dedi. 
İncirköy Mahallesi merkezindeki Hacı Nuri Dirlik Cami, altından yol geçen ve yoğun trafiğin işlediği cami olarak dikkat çekiyor. Onlarca irili ufaklı araç çevre mahallelere kestirme olan bu yolu kullanırken camide ibadet eden vatandaşlar sarsıntıyla karşı kaşıya kalıyor. Tam 60 yıldır altından trafik işleyen camiye zaman zaman tır ve kamyon gibi yüksek araçlar çarpınca camide hasarlar da oluşuyor. O sırada ibadet yapan vatandaşlar korkulu anlar yaşarken bu caminin yakınına yeni bir cami yaptırmak için harekete geçildiği de öğrenildi. 
KAMYON VE TIR TEHLİKE SAÇIYOR
İncirköy Mahalle Muhtarı Orhan Orhun, “merkezimizden geçen tek yol olunca tır, kamyon geliyor. Zaman zaman çarpıyor. Cemaat tehlike yaşıyor. Türkiye’de altından yol geçen tek cami olarak bu cami gösteriliyor” ifadelerini kullandı. Muhtar Orhun “ camimiz yaklaşık 60 yıllık bir camidir. Altından tek yol geçen cami burası. Normal trafiğin 5-10 katı trafik oluyor. Mahallenin merkezinden geçen yol olduğu için aşağıda ve yukarıda trafik uyarı levhalarımız olmasına rağmen kamyon ve tırlar geliyor, dikkat etmiyorlar. Hatta geçtiğimiz günlerde bir kamyon, cemaat yatsı namazını kılarken yukarıya vurdu. Bu sırada panik yaşandı. Çok eski bir cami olduğu için yeni bir cami yaptırmak istiyoruz. İki hayırsever köylümüz cami yeri tahsis etti. Gücümüz yettiği oranda belediyelerimizin de katkılarıyla bu yeni cami için harekete geçeceğiz. Cami yaptırma derneğimizi kurduk. Kaymakamlığız ve müftülüğümüzün destekleriyle yeni modern bir cami yapacağız” dedi. 
TARİHİ ESER GİBİ
İncirköy halkından Ali Sönmez ise “Camimiz tarihi eser gibi. Gelen turistler, altından araba geçtiği için bol bol fotoğraf çekiyor. Burada trafik çok işleyiş halinde” dedi. İncirköylü Esat Kaya da “ Camimiz 60 seneliktir. Bütün araçlar caminin altından geçmek zorunda. İbadet edenler, tabi ki bu trafiğin işleyişinden rahatsızlık duyuyor. Yeni bir cami yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
 

ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ
ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ

Bakmadan Geçme