• Haberler
  • Güncel
  • Alim Karaca, '18 Mart Milli Mücadele Ateşinin Yakıldığı Tarihtir'

Alim Karaca, '18 Mart Milli Mücadele Ateşinin Yakıldığı Tarihtir'

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

  • 643

Başkan Karaca, mesajında; “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve dünya tarihinde eşine ender rastlanan destanlardan birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ncu yılı tüm ulusumuza kutlu olsun. Bundan tam 109 yıl önce, yalnızca ülkemizin değil, dünya tarihine geçmiş olan Çanakkale savaşlarının seyrini değiştiren, milli mücadele ateşinin yakıldığı 18 Mart Deniz Zaferi’mizin yıldönümündeyiz.

Çanakkale Deniz Zaferi, Türk ulusunun bir ve beraber olduğunda üstesinden gelemeyeceği zorluk bulunmadığını, Türk insanının gerektiğinde bu topraklar için canını feda etmekten çekinmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımız, yurdumuza sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımızı güçlü bir inançla ortaya koymuş, tüm dünyaya ulusumuzun asla mağlup edilemeyeceğini kanıtlamıştır.

Çanakkale zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" sözüne inançla, bir ulusun vatan sevgisini, birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği bir mücadelenin adıdır. Bugün bizlere düşen en büyük görev ise, atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, Çanakkale ruhunun heyecanını ve kararlılığını her zaman yaşatmaktır.

Gurur ve minnet dolu tüm duygularımla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünde, başta Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, yurdumuz için canlarını ortaya koyan isimli isimsiz tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.

Bakmadan Geçme