ALBAN, 'TURİZMCİ İFLASIN EŞİĞİNDEYKEN TURİZM BAKANI İHYA OLDU'

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketlerine bakanı olduğu kabinden, 2 ayda toplam 4,5 milyar TL'lik teşvik aktarılmasını, 'bunun adı teşvik değil bunun adı peşkeş çekmektir' diyerek eleştirdi. 

  • 521
ALBAN, 'TURİZMCİ İFLASIN EŞİĞİNDEYKEN TURİZM BAKANI İHYA OLDU'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teşvikleri veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a seslenen CHP’li Alban, “Turizm Bakanı’nın o kadar şirketleri var, o kadar geliri yerinde, bütün otelleri dolu, siz bunlara teşvik veriyorsunuz da işçisinin maaşını veremeyen, KDV’den dolayı vergi dairesinde haciz duruma düşen, SGK primlerini ödeyemeyip SGK tarafından haczedilen turizmci esnafımız ne olacak? Bunlara neden teşvik vermiyorsunuz?” sorusunu yöneltti. 

2 AYDA TOPLAM 4 BUÇUK MİLYAR TL DESTEK 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un şirketlerine bakanı olduğu kabinden, 2 ayda toplam 4,5 milyar TL’lik teşvik aktarıldı. 

Resmi Gazete’nin 4 Eylül 2022 tarihli sayısında yayımlanan karara göre Temmuz/2022 Yatırım Teşvik Belgesiyle Kültür ve Turizm Bakanı’nın yöneticisi ve ana hissedarı olduğu Bodrum Türkbükü’ndeki MRA Turizm ve Otel İşletmeciliği AŞ’nin 307 oda, 870 yataklı 5 yıldızlı otel projesine 2 milyar 350 milyon lira yatırım teşvik desteği verildi.
Bakan Ersoy’a daha önce de 7 Ağustos 2022 günlü Resmi Gazete’de yayımlanan Haziran/2022 yatırım teşvik listesinde sahibi olduğu Voyage Turizm Otelcilik AŞ’nin 2 milyar 150 milyon lira tutarındaki modernizasyon projesine “bölgesel öncelikli yatırım” sınıfında yer verildiğini hatırlatan Alban, “Eğer bu ülkede hak, hukuk, adalet varsa bu devleti yöneten bakanlar kendi şirketlerine bu tür teşvik kredilerine başvurmazlar, bu tür kredilere ihtiyaç duymazlar. Burada diğer esnafın, halkın hakkını da düşünmek lazım. İşçi geçinemiyor, kira veremiyor. Emekli yaşa takılmış, maaş alamıyor, emekliler maaşıyla geçinemiyor, turizmci esnafı batmış, kan ağlıyor, ama Turizm Bakanı’nın otellerine ve şirketlerine teşvik primleri yağıyor” dedi.
 

Bakmadan Geçme