AKUT Fethiye Ekibi Bilgilerini Güncelledi 

AKUT Arama Kurtarma Derneği Fethiye Ekibi İlkyardım sertifikalı operasyon birimi, Dalyan Turizm Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) ev sahipliğinde Dr. Meltem Hınçal tarafından ilk yardım üzerine bilgi güncelleme ve uygulamalar içeren bir faaliyet gerçekleştirdi. 

  • 2841
AKUT Fethiye Ekibi Bilgilerini Güncelledi 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre;AKUT Arama Kurtarma Derneği Fethiye Ekibi İlkyardım sertifikalı operasyon birimi, Dalyan Turizm Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) ev sahipliğinde Dr. Meltem Hınçal tarafından ilk yardım üzerine bilgi güncelleme ve uygulamalar içeren bir faaliyet gerçekleştirdi. 

Eğitimde katılımcıları bilgilendiren Dr. Meltem Hınçal, “İlkyardım Eğitimi, sağlık personeli olmayanlarımızın acil müdahale ihtiyacı olan bir kişiye en uygun şekilde müdahale ederek onu hayatta tutmaya, sakatlık veya hayati riskleri en aza indirmeye yarayan teorik ve pratik uygulama bilgi ve becerisine sahip olmalarını sağlar. Kimin nerede ne zaman ilk yardıma ihtiyacı olacağını bilemeyiz. Kendi yakınımız hatta kendimiz bile acil ilk yardım müdahalesine muhtaç durumda kalabiliriz. Bu nedenle İlkyardım Eğitimlerinin gerçekten çok önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu eğitimi alma duyarlılığını gösteren ve böylesine bir vicdani sorumluluğa sahip olanlarımıza canı gönülden teşekkür ederim. Bizler yaptıklarımızla hem küçüklerimize hem de büyüklerimize örnek olmaktayız, olmalıyız. İlkyardım eğitimi almakla bu konuda duyarlılık ve sorumluluk bilincini teşvik ederek özellikle yeni nesillere çok güzel örnek olan AKUT Arama Kurtarma Derneği Fethiye Ekibi Operasyon birimine bana bu güzel fırsatı sundukları için ayrıca teşekkür ederim. Bu vesile ile ben de AKUT Arama Kurtarma Derneği Operasyon biriminde görev almak için üyelik başvurusunda bulunduğumu gururla söylemek isterim” dedi. 

AKUT Fethiye Ekibi Lider Yardımcısı Birol Coştu, “AKUT Arama Kurtarma Derneği Fethiye Ekibimiz operasyon biriminde görev alan ilkyardım Eğitim sertifikalı gönüllülerimizle, yaz sezonunun başlamasına az bir zaman kala ilk yardım bilgilerimizi pratik ve teorik olarak tazelemek istedik. Bu isteğimizi geri çevirmeyerek bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan Dr. Meltem Hınçalve eğitimimizde bizlere ev sahipliği yapan Dalyan Turizm Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı’na (TUSEV) çok teşekkür ederim. AKUT Fethiye Ekibi olarak her zaman olduğu gibi bu yaz sezonunda da meydana gelebilecek vakalara karşı hazırlıklı olduğumuzu ve operasyonel eğitimlerimizin de aralıksız devam ettiğini belirtmek isterim” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme