AKUT FETHİYE EKİBİ 21 VATANDAŞI ENKAZ ALTINDAN KURTARDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında yer alan AKUT Fethiye ekibi, görevini tamamladı ve Fethiye'ye geri döndü.

  • 687
AKUT FETHİYE EKİBİ 21 VATANDAŞI ENKAZ ALTINDAN KURTARDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırıkhan ilçesinde askeri birlik içerisinde konuşlanan AKUT Fethiye ekibi Marmaris, Alanya ve Tekirdağ ekipleri ile birlikte ana kamp alanı oluşturarak; arama kurtarma faaliyetlerine destek oldular. AKUT Fethiye ekibi Antakya, Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinde yürütülen faaliyetlerde 21 vatandaşı enkaz altından sağ olarak kurtardılar.
Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“AKUT Fethiye ekibi 06.02.2023 tarihinde 04.17’de oluşan Kahramanmaraş Pazarcık ve Kahramanmaraş Elbistan merkez üslü depremlere müdahale amaçlı hazırlıklarını tamamlayıp afet bölgesine hareket etmiştir. Yapılan görevlendirme ile Hatay ili Kırıkhan ilçesine 07.02.2023 tarihinde saat 07.30 itibarıyla ulaşmıştır ilçede bulunan askeri kışla içine konuşlanmıştır. Aynı tarih ve saatte ilçeye ulaşan AKUT Marmaris, AKUT Alanya ve AKUT Tekirdağ ekipleriyle birlikte ana kamp alanı oluşturulmuş ve arama kurtarma faaliyetleri başlatılmıştır.
 Antakya, Kırıkhan ve Samandağ ilçelerinde yapılan arama kurtarma çalışmalarında  21 vatandaşımız enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olup, üzülerek belirtiyoruz ki 10 vatandaşımızın ise cansız bedenleri enkaz altından çıkarılmıştır. 12.02.2023 tarihinde AFAD ile yapılan koordine ile çalışmalar sonlandırılarak ekibimiz Fethiye’ye dönmek üzer yola çıkmıştır.”

Bakmadan Geçme