Akıl Ve Zekâ Oyunlarında İl 1.Si Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı veTüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu(TAZOF) iş birliğiyle Muğla'da beşincisi düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın il finali Özel Muğla Teknoloji ve Kültür Okulları ev sahipliğinde geçtiğimiz gün gerçekleştirildi

  • 419
Akıl Ve Zekâ Oyunlarında İl 1.Si Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) iş birliğiyle Muğla'da beşincisi düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın il finali Özel Muğla Teknoloji ve Kültür Okulları ev sahipliğinde geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

Turnuvada, Yatağan Madenler Ortaokulu öğrencisi Saime Kozak, ortaokul kategorisinde 1. Oldu. Kozak ve öğretmenleri Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar’ı makamında ziyaret ettiler.

Saime’nin hedefi Kayseri’de gerçekleşecek olan Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında dereceye girebilmek.

Saime Kozak, şunları söyledi:

“Yatağan Madenler Ortaokulu 6.sınıf öğrencisiyim. Kulami oyunuyla tanışmamın çok uzun bir geçmişi yok. Akıl ve zeka oyunları turnuvası yapılacağını öğrendiğimde ortaokul kategorisindeki oyunların kurallarını, nasıl oynandığını inceledim ve kulaminin bana uygun olabileceğine karar verdim. Hatta bu oyunda başarılı olabileceğim konusunda beni öğretmenlerim cesaretlendirdi. Ardından bir ay gibi bir süre sonra okul turnuvası ve akabinde ilçe turnuvası yapıldı. Ben ikisini de birinci bitirdim. İl turnuvasında da 5 turdan 4’ünü alarak başarılı oldum. Böylelikle güçlü bir oyuncu olarak il birinciliğini aldım. Bir sonraki amacım Kayseri’de gerçekleşecek olan Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında dereceye girebilmektir.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar ise, “2023 Eğitim Vizyonunda da belirtildiği üzere, eğitim sisteminde, eğitim politikaları başta olmak üzere müfredat, materyal, teknoloji gibi alanlarda yapılan her türlü reform ve iyileştirme çabalarının başarısı, uygulamada büyük ölçüde öğretmenlerin mesleki yeterliliklerine, algılarına ve adanmışlıklarına bağlıdır. Odağında çocuğun refahı olan kapsayıcı ve nitelikli bir eğitim hizmetinin sağlanmasında, öğretmenlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi öncelikli bir önem taşımaktadır.”

“ÖĞRENCİLER ZEKÂ OYUNLARIYLA ÇÖZÜMLER VE STRATEJİLER OLUŞTURMA DAVRANIŞLARINI GELİŞTİRECEKLERDİR”

“Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen genel amaçlar çerçevesinde, Zekâ oyunları dersinde öğrencilerin zekâ potansiyellerini tanıması ve geliştirmesi, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmesi, hızlı ve doğru karar vermesi, sistematik bir düşünce yapısı geliştirmesi, zekâ oyunları kapsamında bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri geliştirmesi ve problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum geliştirmesi amaçlanmaktadır. Zekâ oyunları dersi öğrencilerin problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirilmesini, farklı bakış açıları oluşturabilmelerini, problemle karşılaştıklarında hızlı ve doğru karar verebilmelerini, bir konuya ve çözüme odaklanma alışkanlığı geliştirmelerini, akıl yürütme ve mantığı etkili bir şekilde kullanma kapasitelerini geliştirmelerini sağlayacaktır. Öğrenciler zekâ oyunlarıyla bireysel çalışmalar ve grup çalışmalarında kendi yeteneklerini ve potansiyellerini daha iyi tanıyacak, geliştirecek ve özgüvenlerini artıracak, başarı için sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanacak ve başarısızlık halinde yılmadan alternatif çözümler ve stratejiler oluşturma tutum ve davranışlarını geliştireceklerdir.” dedi

Madenler ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Saime Kozak’ı okul idaresi ve öğretmenler tebrik ederek, hediyesini sunup başarılar diledi.

Bakmadan Geçme