AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Turgay Öztürk, parti ilçe binasında yaptığı basın toplantısında CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın yaptığı açıklamalar üzerine, 'Komploları kimler yapıyor? Başkanı kimler harcamaya çalışıyor? Başkandan, bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Bizce hatayı yapan da, komployu yapan da kendileridir. Haksız yere partimizi karalama girişiminde bulunmasın. Anlaşılıyor ki, geçtiğimiz 16 ay başkanı oldukça yormuş' dedi.

  • 1754
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’ye tatile gelen Çağlar Özbakır’ın trafikte tartıştığı Belediye Başkanı Alim Karaca ve korumasının otomobiline zarar verdiği iddiasıyla şikayetçi olmasının ardından Başkan Karaca’nın; Belediye Meclis Toplantısında kendisini savunup, komplolar kurulduğunu söylemesi AK Parti Fethiye İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Turgay Öztürk tarafından eleştirildi. Beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Aykaç, Ramazan Kocaköse, Adem Camuz, Salih Kocatepe, Atik Ünlükaya, Döne Baydar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Öztürk, Belediye Meclis Toplantısı öncesi CHP’nin toplanan kalabalığı sosyal medya ile sağladıklarını ve pandemi kurallarını hiçe saydıklarını söyledi. 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk yaptığı açıklamada, “Salı günü saat 14.30’da Eylül ayı Fethiye Belediye Olağan Meclis Toplantımızı gerçekleştirdik. Meclis toplantısını, pandemi sebebi ile geçen ay olduğu gibi Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yaptık. Gündemde 16 madde bulunmaktaydı. Gündem dışı 5 madde daha ilave edildi. Toplam 21 madde görüşüldü. Bunlar olması gerekenler. Ancak ne var ki, olağan dışı bir olayla karşılaştık. Salgın sebebiyle dikkat etmemiz gereken şu günlerde hiçbir sağlık tedbiri alınmadan Olağan Belediye Meclisi Toplantısı yerine olağan dışı bir toplantıyla karşılaştık. Dün saat 14.30’da yapılan meclis toplantısı öncesinde kültür merkezi önüne Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimi tarafından, kendilerine destek vermeleri için getirilen bir grup CHP’li vatandaş beklemeye başladı. Başkan, her ne kadar spontane gerçekleşmiş bir toplantı olduğunu söylese de bu durumun böyle olmadığını biliyoruz. Çünkü bir gece önceden sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlar çağırılmışlardı. Başkan, Cumartesi günü akşam saatlerinde trafikte bir araç sahibinin yol vermemesi üzerine yaşadıklarını kendi açısından anlattı. Yaşamış olduğu bu olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendi adına talihsiz bir olay yaşanmış. Siyasi komplolardan söz etti. Kendisini harcamaya çalıştıklarını anlattı. Sayın Başkan; ‘Bu bir komplo. Tahrik edebilmek için her şeyi yapıyorlar. Kim kışkırtmaya çalışırsa çalışsın, kim baskı kurmaya çalışırsa çalışsın, biz yolumuza devam edeceğiz. Göreve geldiğimden beri benimle uğraşıyorlar. Devlet Su İşleri’ne ait kanallardan fotoğraf çekip, A Haber’de yayınlıyorlar. Yandaş Medya’ya haber sağlıyorlar. 16 aydır nasıl baskılara maruz kaldım, ben bilirim’ dedi. Komploları kimler yapıyor? Başkanı kimler harcamaya çalışıyor? Başkandan, bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Bizce hatayı yapan da, komployu yapan da kendileridir. Haksız yere partimizi karalama girişiminde bulunmasın. Anlaşılıyor ki, geçtiğimiz 16 ay başkanı oldukça yormuş” ifadelerini kullandı. 

TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNUN MAĞDURU OLDU
AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ismini söylemeden Belediye Başkanı Alim Karaca’yı eleştirip, “Belediye Başkanlığı gibi kamusal makamlar, vatandaşa hizmet mevkileridir. Bu mevkilere talip olanlar veya bu mevkide bulunanlar mütevazi, alçakgönüllü ve hoşgörülü olmak zorundadır. Özellikle Fethiye’miz gibi huzur, barış, misafirperver ve hoşgörü ile tanınan ilçemizde, hemşerilerimizi temsil eden makamlarda bulunanlar, emsal olmak bakımından daha özenli olmalıdır. Davranış ve tutumlarına dikkat etmelidir. İlçemizi yöneten yöneticilerin beldemizde ister hemşeri, ister misafir olarak yaşayanlara kibar, nazik ve yardımcı olması esas gayesi olmalıdır. Bunun dışındaki tutum ve davranışlar, Fethiye’mizde yaşayan hemşerilerimizin seçtiği bir yöneticiye kesinlikle yakışmaz. Yöneticilerin esas derdi ve tasası, zaaflarına yenilmek yerine toplum sorunlarını çözmek, ilçeyi kalkındırmak ve daha ileri götürmek olmalıdır. Belediye Başkanları, kendisine güvenilerek emanet edilen o ilçeyi, o şehri temsil etmeleri nedeniyle Şehr-i Emin (yani şehrin güvenilir kişisi) olarak anılmaktadır. Şehr-ül Emin, şehri ve içinde yaşayanları emanet bilmek demektir. Başkan’ın yapmış olduğu, ‘Baskı yapıyorlar. Yandaş medyaya haber servisi yapıyorlar. Benimle uğraşıyorlar’ gibi bahaneler, yaşanan talihsiz olayı haklı göstermez. Başkan çözemediği trafik ve otopark sorununun mağduru oldu” diye konuştu. 

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA 
Öztürk, Karagözler Mahallesi’ndeki 81 metrekarelik çocuk parkının Belediye Encümeni’nde alınan satış kararı olduğunu ancak Başkan Karaca’nın bundan habersiz olduğunu söylemesini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi. Öztürk, “Dün mecliste tartışılan ve geçmiş günlerde de medyada yer alan 223 Ada, 42 Parsel üzerinde bulunan 81,22 m2’lik park alanı ile ilgili konudan, Karagözler Mahallesi sakinlerinin tepkileri üzerine haberdar olduk. Sayın başkan, AK Partili iki meclis üyesinin mahalle sakinlerinin yanında yer alması ve konuyu kamuoyu gündemine taşımasından rahatsız olmuşlar. Bu arsa satışına imkân sağlayan imar düzenlemesine ait Encümen Kararı’ndan haberi olmadığına dair talihsiz açıklamaları olmuştur. Belediyede alınan Encümen kararlarının tümünden Belediye Başkanı’nın haberi olmak zorundadır. ‘Haberim yok, bilmiyorum’ deme şansı yoktur. Ayrıca başkan, arsanın Milli Emlak tarafından satışa çıkarıldığını da söylemektedir. Milli Emlak tarafından herhangi bir satış kararı yoktur. Belediyemizin 03.06.2020 tarih, 713 sayılı Encümen kararında inşaata elverişli olmayan imar planındaki yol fazlasının, imar planına uygun hâle getirilmesi amacıyla, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 17. maddesine göre, yoldan ihdas parselin maliye hazinesi adına tescil edilmesini talep edilmesi 12.03.2020 tarih ve 504 sayılı Encümen Kararı ile birlikte kullanmasına karar veriyor. Yani, oradaki parkın yol fazlası olduğunu fark eden arsa sahibi, belediyemizin Encümen Kararı ile imar planına uygun hale getirilmesini sağlattıktan sonra, Milli Emlak’tan satın almak için dilekçe veriyor. 4706 sayılı kanuna göre Belediye ve mücavir alan sınırları içerisindeki hazineye ait taşınmazların satış bedellerinin tahsil edilen kısmından öncelikle yerinde muhafaza edilemeyen yapıların tasfiyesinde kullanılmak şartıyla yüzde 10’u, 20.07.1966 tarih ve 775 sayılı Kanun hükmüne göre oluşturulan fon hesabına aktarılır. Kalan kısmından ilgili belediyeye yüzde 30, varsa Büyükşehir Belediyesi’ne yüzde 10 pay verilir. Keşke belediyemiz daha önceki dönemlerde düzenlediği bu alanı, imar planına park olarak işleseydi. Mahalle sakinleri uzun zamandan bu yana park olarak kullanılan bu arsanın, yine park olarak kullanılmasını istiyorlar. Biz de bu taleplerini haklı buluyoruz. Bu konuda gerekli desteği sağlayacağız” dedi. 

KONGREMİZE HALKIMIZI BEKLİYORUZ
Fethiye İlçe Kongresi’nin 20 Eylül’de yapılacağını belirten Başkan Turgay Öztürk, “Diğer bir konu, bildiğiniz gibi partimiz 7. Olağan Kongre sürecinde bulunmaktadır. Tüzüğümüz gereği, Fethiye 7. Olağan İlçe Kongremizi 20.09.2020, saat 17.00’de Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu bahçesinde açık alanda, sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uygun olarak gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımız kongremize davetlidir” dedi. 

BELGELERİ AÇIKLASIN 
AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın belediye meclis toplantısında herkes hakkında elinde belgeler olduğunu söylemesi üzerine, “Başkanın ruh hali şu zamanlarda biraz karmaşık… Az önce bahsettiğim gibi biraz da yorgun görünüyor. Kızgınlıkla sanırım bir açıklamada bulundu. Herkes hakkında elinde belgeler olduğunu ve günü gelince bunları değerlendirebileceğini söyledi. Eğer bir yanlış ve usulsüzlük varsa bunu bir an önce açıklasın. Kamuoyu bilsin ve hiç kimse zan altında kalmasın” ifadelerini kullandı. 


 

AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...
AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN BAŞKAN KARACA'YA...

Bakmadan Geçme