AK Parti'de İstanbul adayları için dikkat çeken o iki isim...

2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'da hangi isimleri aday göstereceği merak konusu olurken, ilk ciddi adım bugün atıldı. 81 ilde gerçekleştirilen temayül yoklamasında 160 bin AK Parti üyesinin oy kullanması beklenirken, İstanbul için konuşulan isimlerin ikiye indiği ve yarışın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile eski Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum arasında olduğu belirtiliyor.

  • 928
AK Parti'de İstanbul adayları için dikkat çeken o iki isim...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'de gözler belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki önemli kriterlerden biri olan temayül yoklamasına çevrildi.

İSTANBUL ADAYLARI MERAK EDİLİYOR

160 bin partilinin online oy kullanacağı seçim bugün yapılıyor. Temayül yoklaması tüm il ve ilçeler için yapılacak ama en çok merak edilen İstanbul adayları olacak.

KONUŞULAN İSİMLER İKİYE DÜŞTÜ

Duvar'da yer alan kulis bilgisine göre, İstanbul için son günlerde konuşulan isimler ikiye indi. Yarışın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile eski Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum arasında olduğu belirtiliyor.

ALİ KURUM MU MURAT YERLİKAYA MI?

Yerlikaya'nın aday yapılması gerektiğini söyleyenler, "İstanbul'u mutlaka almalıyız, diyorsak hata yapma lüksümüz yok. Ali Yerlikaya İstanbul'u iyi biliyor. Bize oy vermeyen seçmen açısından da kamuoyu algısı çok iyi, karşılığı var. İcraat, hizmet odaklı kampanya açısından da avantajlı bir isim" diyor.

Bakmadan Geçme